Da li ste i vi nekad, slučajno, poželeli da osetite ukus slave i glamura dok ste na odmoru u nekom od mnogobrojnih hotela?! Ako jeste bar jednom, onda  možete baciti pogled na listu hotela koji su odigrali važnu ulogu u holivudskim blokbasterima.

Dobro pogledajte i probajte da prepoznate neke od ovih hotela sa velikih ekrana…..i rezervišite svoju noć u hotelima u kojima su Matt Damon, Penelope Cruz,  Scarlett Johansson ili Al Pacino snimili svoje najpoznatije scene.

Hotel De Paris- Monte Carlo, Monaco

Iron Man 2

Hotel De Paris- Monte Carlo, Monaco

 

 

 

 

 

 

 

 

Možda ćete prepoznati Hotel De Paris iz filma Iron Man 2, sa Robert Downey Jr., Gwenyth Paltrow i Mickey Rourke-om u glavnim ulogama. Hotel je odigrao značajnu ulogu na početku filma, dok trkački automobili jure slavnom rutom Monaco Grand Prix-a. Lociran na legendarnom Place du Casino, tačno prekoputa čuvenog Kazina Monte Karla, Hotel De Paris je sinonim za luksuz i eleganciju. Sa svoja dva restorana sa Michelin zvezdama, svetski poznatim Louis XV Alain Ducasse i Grill set-om na osmog spratu hotela sa magičnim noćnim pogledom na zvezde, ovaj hotel je definitivno stvoren za poznavaoce najfinijih stvari u životu.

Marriott Budapest Hotel- Budapest, Hungary

Munich

Marriott Budapest Hotel- Budapest, Hungary

 

 

 

 

 

 

 

 

Mariott Hotel je odigrao važnu ulogu u Spilbergovom filmu Munich, gde je predstavljao izmišljeni hotel u Londonu. Hotel se zapravo nalazi u centru Budimpešte, u blizini Parlamenta, Budimske Tvrđave i drugih popularnih turističkih atrakcija.

Popijte piće u baru hotela ili sačekajte u lobiju…baš kao što su Eric Bana i Daniel Craig u popularnom špijunskom trileru.

Hotel Regina- Paris, France

The Bourne Identity                

Hotel Regina- Paris, France

 

 

 

 

 

 

 

 

Na milimetar od Luvra, Hotel Regina imao je ključnu ulogu u špijunskom trileru The Bourne identity. Obzirom da se pojavio i u Jet Li-evom Kiss of the dragon, hotel je očigledno omiljena lokacija za snimanje akcija i trilera. Hotel Regina se obraća specijalnoj klijenteli, imajući u vidu da su se među njegovim gostima tokom godima našle i mnoge filmske zvezde.

New York Waldorf Astoria- New York, USA

Godfather Part III, the Royal Tenenbaums, Coming to America, Scent of a Woman, A Manhattan Love Story

New York Waldorf Astoria- New York, USA

 

 

 

 

 

 

 

 

Waldorf Astoria je preteča filmskih lokacija u Nju Jorku, sa preko 30 filmova snimljenim u ovom prestižnom hotelu. Mali broj hotela može da se pohvali Holivudskim pedigreom, koji ima Waldorf, sa filmovima kao što su Godfather Part III, the Royal Tenenbaums, Coming to AmericaScent of a Woman,  A Manhattan Love Story. Renoviran luksuzni njujorški hotel u srcu Menhetna nudi elegantan smeštaj i dodatne pogodnosti kao što su butici, restorani I drugi luksuzni sadržaji, koji nisu bili dostupni Jack Lemmon-u u poznatoj sceni iz filma The Out of Towners, zbog situacije sa over-booking-om. Predstavljajući zvaničnu znamenitost Nju Jorka od 1993.godine, nema sumnje zašto je ovo legendarno Art Deco blago, nezaobilazna lokacija za snimanje u Nju Jorku.

Fontainebleau Resort- Miami Beach, USA

Scarface, Goldfinger, Dreamgirls

Fontainebleau Resort- Miami Beach, USA

 

 

 

 

 

 

 

 

Pozdravite našeg malog prijatelja, The Fountainbleau, koji je korišćen za čuvenu scenu na bazenu u Al Paćinovom hitu Scarface. Hotel je takođe “glumio” u Goldfinger,  Dreamgirls, a ne sme se izostaviti ni njegova uloga u Police Academy 5: Assignment  Miami Beach. Hotel je nedavno prošao  milionsku renovaciju i sačuvao status spektakularnog hotela Iz  “Zlatne ere Majamija”.

Grand Hotel Rimini

Amarcord

Grand Hotel Rimini

 

 

 

 

 

 

 

 

Istorijski Grand Hotel Rimini, sa pet zvezdica,  korišćen je od strane Federico Fellini-ja, u mnogim njegovim filmovima. Felinijeva polu-autobiografska vremešna priča Amarcord, vrti se oko hotela u fašističkom Riminiju iz 1930.godine. Kao dečak, Felini je sanjao o “slatkom životu”, vireći kroz hotelsku kapiju u sobe za goste. Poznati italijanski režiser je proveo većinu svog života u ovom hotelu a kao priznanje, hotel je svoje apartmane nazvao “Felini apartmani”

Melia Hotel de La Reconquista- Oviedo, Spain

Vicky Cristina Barcelona

Melia-Hotel-de-La-Reconquista_Exterior

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hotel de la Reconquista, sa statusom nacionalnog spomenika, imao je specijalnu ulogu bolnice u Asturijasu.  Lociran u prelepoj zgradi iz 18.veka, hotel je kroz filmsku istoriju bio domaćin zvezdama kao što su  Woody Allen, Javier Bardem, Penelope Cruz i  Scarlett Johansson, koji su u ovom hotelu boravili tokom snimanja filma filma Vicky Cristina Barcelona.

The Westin Grand Berlin- Berlin, Germany

The Bourne Supremacy

The-Westin-Grand-Berlin

 

 

 

 

 

 

 

Matt Damon je bio gost hotela Westin Grand u ulozi Jason Bourne-a, u filmu The Bourne Supremacy. Ne samo da se odjavio iz hotela, nego je ovo bio i poslednji Bourne-ov film u kom se Damon pojavio u glavnoj ulozi. Westin Grand Berlin nalazi se na uglednoj lokaciji, tačno u centru Berlina. Tek renovirane sobe gledaju na istorijski Unter den Linden bulevar, koji se pojavljuje u scenama nemačkog filma Goodbye Lenin!.

Izvor: Hotel.info