Sastavljena je lista najlepših gradova koji poseduju jedan ili više kanala od strane BBC-ja.

Briž, Belgija

Glavni grad Zapadne Flandrije. Prelep, ali ujedno i podcenjen, pošto ne spada u najpopularnije destinacije Evrope. Šetajući centrom grada, koji je izgrađen u gotskom stilu možete prepoznati  vreme od pre više vekova kada su u ovom gradu živeli slikari-majstori. Plovidbom na reci Djiver na stara vremena vas  podsećaju antikvarnice, crkva i starinske kuće.

 Bruges, Belgium

Bangkok, Tajland

U azijskoj užurbanoj metropoli na prvi pogled, osim turista, svetlećih reklama, automobila i uličnih prodavača, ništa drugo se i ne vidi. Posle obilaska grada možete se susresti sa poslednjim kanalima  Bangkoka. Te 1800-ne godine grad je bio umrežen kanalima, a sada postoji samo deo tih kanala…

Bangkok, Thaiföld

Tigre, Argentina

Prilikom vožnje vozom iz Buenos Ajresa prema Tigre-u, na obalu, prvo što suočimo – osim raznih keramičkih pločica, gvozdenih ograda i starih uličnih svetiljka – je da u ovom gradu život se odigrava oko vode. Umesto muzeja i biblioteka u starinskim kućama je sedište kanu klubova. Grad se izgradio na delti reke Parana, tako da ga čine mnogobrojna mala ostrvca, gde su smeštene elegantne vikendice i ribolovačke kuće.

Tigre, Argentína 

Ansi (Annecy), Francuska

Kanal sa plavo-zelenom bojom daje posebnu lepotu gradu. Prilikom posete Ansi obavezno treba probati lokalne specijalitete i poznata francuska vina u jednom od mnogobrojnih restorana pored kanala. Na reci Thiou se nalazi i ostrvo Palais de l’Isle trouglastog oblika, koji je tokom vekova imalo različitu funkciju, bio je dom za život, sudnica, zatvor, a trenutno je muzej.

 Annecy, Franciaország

Giethoorn, Holandija

Gradić pored Amsterdama je izgrađen na podvodnom ritu u 12. Veku, kada su zemljoradnici iskopali kanale da bi prevozili svoju robu. Grad i dan danas poseduje vodeni put ukupne dužine od 6.4 km, gde su izgrađeni drveni mostići za pešake. „Putevi“ ne dospevaju do centra grada, a na kanalima svakodnevno plovi oko 2500 žitelja ovog gradića.

Giethoorn, Hollandia 

El Gouna, Egipat

Grad su počeli graditi 1990-te sa namenom da bude letovalište. Lagune tirkizne boje, koji potiču iz Crvenog mora i divan pogled se pruža kada se prolazi pored malih ostrva sa prelepim hotelima i vilama oker boje.

El Gouna, Egyiptom