Poučena sopstvenim iskustvom, kao i iskustvima konkurencije, kruzing kompanija Carnival Cruise Lines implementirala je novi program za unapređivanje sistema bezbednosti, novu protivpožarnu tehnologiju i najsavremeniji sistem evakuacije na celokupnoj floti od 24 kruzera.

Ulaganja dostižu cifru od 300 miliona dolara, a projekti su već uveliko započeti. Hotelski sadržaji na brodovima će u potpunosti funkcionisati i u slučaju nestanka struje iz centralnog izvora napajanja, kako bi se izbegla mogućnost da se ponovi događaj iz februara 2013.

“Svi brodovi Carnival Cruise Lines-a danas su potpuno sigurni, svako plovilo ima efikasan sistem rane detekcije kvarova i požara, potpuno su opremljeni za vanredne situacije, a posada profesionalno trenirana” kaže generalni direktor kompanije, Gerry Cahill. “Naučili smo lekciju nakon požara na Carnival Triumph-u i sada smo potpuno otvoreni za ulaganje u nove tehnologije, kako bi boravak na našim brodovima učinili bezbednim i prijatnim za svih 4.5 miliona gostiju koliko ih se ukrcava svake godine.”

Izvor: www.breakingtravelnews.com