Ako planirate da na nekom aerodromu odremate koji sat dok čekate ukrcavanje u avion, budite svesni činjenice da ugođaj neće biti baš kao kod kuće. Neudobne stolice, jako svetlo, buka i gužva, teraće vam san sa očiju.

Oni malo iskusniji, odlučiće da se opruže na podu, sa prtljagom umesto jastuka. Kojoj god grupi da pripadate, evo jedne lepe vesti za vas.

Nedavno je jedan aerodrom odlučio da “spavačima” ponudi bolju opciju. U pitanju su kapsule u obliku jajeta na aerodromu Abu Dhabi International. Deset kapsula, nazvanih GoSleep pods, je postavljeno na jednom aerodromskom terminalu. Za 12.25$ po satu, u kapsuli se možete opružiti, izolovani od buke i svetlosti.

Još trideset i pet novih kapsula će do kraja godine biti postavljeno, i to sa pristupom internetu, priključkom za struju i boksom za zaključavanje prtljaga.

go to sleep

Uprava aerodroma u Abu Dabiju ulaže sve moguće napore da putnicima pruži nezaboravno iskustvo putovanja, i dok su na nebu, i dok su na zemlji.  Po izjavi komercijalnog direktora ovog aerodroma, Muhameda Al Bulokija, inovacija nazvana Go Sleep je samo jedan od poteza koji nameravaju da preduzmu, kako bi zaokružili ponudu na najvišem svetskom nivou.

Nekoliko velikih svetskih aerodroma nudi slične opcije aerodromskim spavačima, na primer, “mikro hotele”, u koje se, za razliku od kapsula, morate uvući kroz mali otvor, ili boksove za spavanje, koji su veličine prosečne hotelske sobe i naravno, koštaju daleko više.

Go Sleep ideju preuzimaju i aerodromi u Nju Jorku, Tokiju i Bangkoku, kao alternative za punike sa plićim džepom i kraćim intervalom čekanja.

Dragi naši svetski putnici, sada razmislite. Da li ćete radije odvojiti simboličnu sumu i opružiti se u kapsuli, ili ćete nastaviti u “old school” maniru i osvojiti dva kvadrata terminalskih pločica?

Izvor: globalpost.com