Prema istraživanjima sprovedenim među pripadnicama nežnijeg pola, izdvojeno je 10 tema putovanja koje ih najviše privlače. Ukoliko, kao džentlmen, planirate da osvojite (ili ponovo osvojite) svoju dragu putovanjem koje neće zaboraviti, poslušajte sledeće savete:

ROMANTIKA
Večernje šetnje plažom, iščekivanje zalaska sunca, cvetna polja i zeleni pejsaži koji se posmatraju sa strahopoštovanjem, na prvom su mestu po atraktivnosti za žensku populaciju turista. Ukoliko se doživljaj još upotpuni romantičnom večerom u lokalnoj kafanici, ne postoji bolji scenario kada su ženska očekivanja u pitanju.

PLAŽAGreece
Peščane plaže i kristalno čista voda, ženama se svakodnevno javljaju u mislima. Sportovi na vodi, sunčanje, masaža, krstarenja…to su pojmovi koji ženama mame uzdahe i lepe uspomene. Iznenadite je izletom na neko ostrvo, časom ronjenja, noćnim kupanjem. Ako ste krenuli na romantično putovanje, sedenje u hladovini sa pivskom flašom u ruci, dok ona leži na peškiru sa knjigom u ruci, smatrajte najstrožije zabranjenim!

RELIGIJA
Duhovnost je nešto što u svakoj ženi postoji, u nekom obliku. Mesta koja zrače mistikom, duhovni centri, hodočašće u Svetu zemlju ili neku destinaciju vezanu za njenu veru, mogu biti pogodak pravo u metu, a pre svega iznenađenje, s obzirom da dame ovakva putovanja priželjkuju, a od muškaraca ih najmanje očekuju!

I još nešto, ako mislite da je jedino pravo vreme i mesto za prošenje svoje drage suton na litici ili tropskoj plaži, varate se. Manastir skriven u šumi ili stara crkvica u nekom romantičnom gradiću, može imati isti efekat, pogotovo ako niste u prilici da putujete daleko, a i venčanje možete odmah obaviti ili zakazati, baš kao u Las Vegasu…

NEOTKRIVENA MESTA

Sve što je daleko od “utabanih staza”, daleko od buke, saobraćaja i napadnih uličnih prodavaca svega i svačega, biće pravi odmor za vas i vašu lepšu polovinu. Uputite se negde gde nikada niste bili, ni vi ni vaši prijatelji. Otkrijte neotkriveno, istražite neistraženo. Ukoliko ona nema fobiju od buba i gmizavaca, iznenadite je noćenjem u šatoru ili staroj drvenoj kolibi. Ljubav pod zvezdama se ne zaboravlja..

plaza
RELAKSACIJA
Ako biste bar na tren mogli zaviriti u njene misli, između ostalog, zatekli biste se u spa centru, na stolu za masažu ili u kozmetičarskoj stolici. Ona nema dovoljno vremena da se posveti sebi onako kako bi želela, pa eto prilike da je iznenadite i to uradite umesto nje. Odvedite je u banju koja ima dobar spa centar, staze za šetnju i restorane sa zdravom hranom. Spojite lepo i korisno, ona će vam biti zahvalna, ali zapamtite, ovakav poklon će morati da preraste u tradiciju. Ako vam bude dosadno, sledeći put je pošaljite samu ili sa prijateljicom, bitno je samo da pokažete da brinete o njenoj lepoti i zdravlju.

KULTURA
Upoznati život običnih ljudi daleko od onoga na šta su navikle, gde i kako žive, kako su im uređeni domovi. šta kuvaju, kako vaspitaju decu, kako funkcionišu bračni i porodični odnosi, to je ono što žene najviše zanima u drugim kulturama. Nakon toga, može se obići po neki muzej lepih umetnosti, pogledati predstava, odslušati koncert ili posmatrati tradicionalni ples. Nisu retke ni turistkinje koje se sa zadovoljstvom priključuju plesnoj trupi i animatorima. Bitno je samo da ne pokažete kako mislite da je to glupo i da se blamira, pridružite joj se, i onako vas niko ne poznaje.

ŽIVI SVET

Ako je izabranica vašeg srca ljubitelj prirode, ništa lakše. Već u okolini vašeg grada možete pronaći mesto na kom ćete oboje uživati u neposrednom kontaktu sa divljinom. Ako ste za putovanje odvojili malo više vremena i novca, povedite je na safari, ronjenje sa delfinima ili poznati nacionalni park. Predpostavljamo da vi nećete imati probleme vezane za smeštaj, navedene pod “neotkrivena mesta”.

AVANTURASONY DSC
U svakom smislu te reči. Da li se radi o naletima adrenalina koji peglaju bore i brišu godine, ili o zaboravljenim “leptirićima u stomaku”, avantura je sinonim za provod koji žene priželjkuju. Bandži, rafting, kanjoning, vožnja džipovima po planini ili pustinji, sve dolazi u obzir, samo da ostane tajna do poslednjeg trenutka. Ukoliko nemate mogućnosti za nešto od toga, pronađite najbliži rolokoster ili karting stazu, a nakon toga-pravac diskoteka.

PLANINE
Žene obožavaju planine. Ako su skijašice, znate šta treba da radite, a ako nisu, odvedite ih na planinu leti. Sunčanje, šetnje, domaća hrana, planinski vazduh. Potrudite se da unapred isplanirate šta ćete sve obići i gde ćete je voditi u šetnju. Vladajte situacijom i u svakom trenutku imajte odgovore na njena pitanja: Gde smo sada? Koliko još treba da hodamo? A šta ćemo danas da jedemo?

GRAD
Šoping, šoping i šoping….obavezna kafica u obližnjem fensi lokalu, tek toliko da ih svi vide kako odmaraju umorne noge sa gomilom kesa. Nakon toga samo veliko ogledalo, da bi se što pre isprobale sve moguće kombinacije sa novim krpicama i to je to. Spremne su za ludi noćni provod. Ova opcija je idealna, i možda najefikasnija od svih do sada navedenih načina da se iskupite ako ste negde pogrešili. U svakom slučaju, nećete pogrešiti ako bilo koje putovanje završite šopingom.

Bez obzira za koju se od predloženih opcija odlučite, zapamtite najvažniju stvar: putovanje mora da bude iznenađenje. Ako ona bude previše radoznala, a vi niste dovoljno istrajni da izbegavate odgovor, slažite je. Pustite je da sleti na tropsko ostrvo sa koferom punim vunenih džempera, to će biti ujedno i dobar test da saznate da li je ona prava žena za vas.

Žene žele da se osećaju kao žene, što podrazumeva da vi dobijate ulogu muškarca, odnosno figure koja stvar drži u svojim rukama. Dopustite joj da vam se prepusti i oseća se sigurno. U svakom trenutku znajte gde se nalazite, kuda idete i kada stižete, To što pod izgovorom džentlmenstva prepuštate njoj izbor i donošenje odluka, zapravo znači da nemate ideja ili ste nesigurni u to da li će se njoj vaša ideja svideti. Sa tom tremom, ona, po prirodi stvari, od vas nesvesno preuzima dirigentsku palicu, a vi se na kraju žalite da sve mora da bude po njenom. Razmislite, možda ste joj baš vi to i omogućili.

Bookiraj.com