Iako je Njujork stekao reputaciju skupog grada, to ne znači da u njemu nije močuće pronaći  pristojan smeštaj po sasvim prihvatljivim cenama… Hosteli su jedan od najpopularnijih vidova smeštaja u Njujorku, kako za mlade, tako i za starije posetioce grada koji nikada ne spava…

Hostel Central Park North nudi izuzetno kvalitetan smeštaj po cenama već od 20 $ za noć, što je ujedno i najpovoljnija cena na Menhetnu. U cenu je uključen doručak i korišćenje bežičnog interneta, kao i ulaz u obližnje noćne klubove.

Jazz on the Park je hostel na popularnom Upper West Side-u, nedaleko od Central parka i Nacionalog muzeja. Ovo je savršen izbor za ljude koji žele da budu u centru dešavanja i druže se u hostelskom pabu uz pivo i roštilj. I u ovom hostelu možete pronaći smeštaj za 20$ po noći.

Za one koji više vole da borave u hotelu i ne dele kupatilo, a ipak uštede, Best Western Plus Arena Hotel je odličan izbor. Hotel je izuzetno šarmantan i nalazi se u centralnoj zoni Bruklina. Odlična je baza za one koji planiraju posetu Bruklinskom muzeju i botaničkoj bašti. Najniže cene su oko 60$ i uključuju doručak i bežični internet, a sve sobe su opremljene klima uređajima i TV aparatima.

The Lexington New York City ima izuzetnu lokaciju u srcu Menhetna, u popularnom East Side-u, nadomak turističkih atrakcija kao što su Times Square, Krajslerova zgrada i Rokfeler centar. Srećom, cene smeštaja nisu u skladu sa ekskluzivnošću lokacije hotela, tako da ćete ovde za noćenje sa doručkom izdvojiti do 100$. Hotel ima dobro opremljenu teretanu, poslovni centar, noćni klub i 6 restorana i barova. Još jedna od opcija za kvalitetan smeštaj u blizini Central parka je i Park Savoy Hotel. Odlična je baza za pešačko razgledanje Njujorka, i šoping na čuvenoj Petoj aveniji. Sve sobe imaju kupatila, televizore, klima uređaje i internet, a cene noćenja sa doručkom su oko 80$.

Ukoliko preferirate privatnost i želite da rezervišete apartmanski smeštaj u Njujorku, Metro Apartments New York City je odličan izbor za vas. Nalazi se u trendi delu Menhetna, poznatom po velikom broju pozorišta, i samo jedan blok je udaljen od Times Square i Intrepid Sea, Air & Space muzejskog komleksa. Apartmani u vidu jednosobnih ili dvosobnih stanova opremljeni su kuhinjom, kupatilom, internetom, i kablovskom televizijom, a što se tiče cena, i ovde je potrebno izdvojiti oko 100$ za noć.

Izvor: tourism-review.com