Uprkos ekonomskim poteškoćama, Španija ostaje u samom vrhu evropskog turizma. Ona čak proširuje svoju ugostiteljsku ponudu, i to u velikom stilu. Grade se 42 hotela kapaciteta više od 84 000 soba.

Zabavni park “Gran Scala” sa 32 casino hotela (preko 8.000 soba) i još nekoliko tematskih parkova uskoro će nići u okolini Barselone i Madrida.

Najnoviji projekat nazvan Mobilona Space Hotel,, sa 2000 apartmana i stanova za izdavanje biće izgrađen na veštačkom ostrvu nadomak Barselone. Ovaj nadasve ambiciozan projekat nazvan je “Barcelona Island” i predstavljaće najveće veštačko ostrvo u Evropi. Sa kopnom i lukom, ostrvo će biti povezano pešačkim i železničkim mostom.

Projektovan u obliku rakete, visine 300 metara, Mobilona Space Hotel, biće najvišlji hotel na starom kontinentu. Izgradnja celog kompleksa koštaće oko 1.5 milijardu eura. Stanovi će se prodavati po ceni od 495 000 do 2.6 miliona eura, dok će ljubitelji penthaus apartmana morati da izdvoje 3.9 do čak 20 miliona! Noćenje u Space hotelu koštaće između 300 i 1500 eura.

I to nije se, na španskom ostrvu Majorka, izgrađena su dva luksuzna hotela.

Kameha Bay, nadomak luke za luksuzne brodove je dizajnerski hotel sa samo 63 sobe,. Već se upisao na listu vodećih hotela na svetu.  Izgrađen od ekoloških materijala, hotel nudi najmoderniju tehnologiju po savremenim ekološkim standardima i luksuzni spa centar. Enterijer hotela projektovao je čuveni dizajner Marcel Wanders.

Kompanija Hyatt se takođe sprema da predstavi svoje prvo zdanje na ovom ostrvu. Otvaranje Park Hyatt Mallorca je predviđeno za 2015. godinu. U ponudi će biti 142 luksuzne sobe i apartmana, u blizini hotela je golf teren sa 18 rupa. Za narednih par godina, u planu je i izgradnja luksuznog naselja sa vilama u okviru hotelskog kompleksa.

mallorca1

Izvor:  tourism-review