Pre nekoliko godina, nekadašnji Terminal 2 aerodroma u San Francisku, započeo je transformaciju u pravo umetničko delo, funkcionalnu zgradu modernog dizajna i ekoloških materijala. Stari terminal izgrađen pedesetih godina prošlog veka dobio je novo ruho i savremeni koncept. Sada će moći da primi 5.5 miliona putnika godišnje koji putuju na letovima American Airlines-a i Virgin America.

Terminal ima 14 izlaza (gejtova), ali i nešto što drugi aerodromi nemaju, a to su, između ostalog, prostorija za opuštanje, sala za jogu, restorani sa poznatim kuvarima iz celog sveta, dečije igraonice i razne zabavne sadržaje. Osnovna ideja je bila da se putnici ovde osećaju sigurno i opušteno, da se minimalizuje svaki stres, da vreme čekanja na poletanje prođe zabavno i da posetioci požele da se ponovo vrate.

San Francisco's Upgrade Forward-Thinking Airport

Nije neuobičajeno da aerodromi služe i kao izložbeni prostor, ali Terminal 2 u San Francisku je otišao i korak dalje u tom pravcu, postavši prvi registrovani aerodrom-muzej. Interaktivne umetničke instalacije u kojima zabavu mogu pronaći i odrasli i deca, učiniće da im nikada ne bude dosadno, ma koliko vremena ovde morali da provedu. Tu su interaktivne muzičke instalacije, stakleni paneli koji menjaju boju, mreže koje vise sa tavanice i talasaju se u ritmu muzike.

San Francisco's

Pored umetnosti i zabave, ovde se mislilo i o ekologiji. Elektronska i hibridna vozila imaju prednost na parkingu, u svim restoranima se koriste namirnice lokalnog porekla, u toaletima se koristi reciklirana voda, a putnici nakon sigurnosne kontrole mogu besplatno napuniti svoje plastične flaše svežom pijaćom vodom.

Izvor: tourism-review.com