Sve je više mesta koja nude odmor i oporavak od stresa i tereta svakodnevice, a Slovenija ulaže sve moguće napore da se probije ka vrhu liste najposećenijih spa destinacija.

Terme Olimje su malo, romantično mesto, uz samu granicu sa Hrvatskom, koje vam nudi mogućnost da provedete pravi odmor “na visokoj nozi”.

Dva savremena welnes centra sa bazenima, saunama, masažama i bogatom ponudom tretmana za lice, telo i dušu, poseduju u svom sklopu i hotele visoke kategorije.  Ono što će banja Olimje uskoro početi da nudi kao kuriozitet, pored termalnih voda temperature 30-37°C, je novi program pod nazivom selfness, što znači briga o samom sebi. Ovde će vas stručnjaci podučiti kako da uspostavite harmoniju svog tela i duha, te tako sami sebi da pomognete i kod kuće. Od promene načina ishrane, preko vežbanja do tehnika pravilnog disanja, selfless je potpuno novi trend koji se tek “pojavio” i za koji većina ljudi još ne zna. Po dolasku u Olimje, dočekaće vas detaljni pregledi kod lekara specijalista, potom procena opšteg zdravstvenog stanja i preporuke postupaka pri svakodnevnim aktivnostima, koje će vašem telu najviše goditi.

Dolazak u Olimje ne podrazumeva samo brćkanje u termalnoj vodi. Možete se šetati brojnim treking stazama ili voziti bicikl, a ono što je za svaku preporuku je šetnja do obližnje Čokoladnice, u kojoj već četvrta generacija poslastičara ručno proizvodi praline po predratnoj recepturi. Nadomak Čokoladnice se nalazi Minoritski samostan, poznat po jednoj od najstarijih apoteka na svetu i baštama lekovitog bilja, koje se i danas koristi za lećenje velikog broja oboljenja.

 

doc dr Mišković Ivana Autor: doc dr Mišković Ivana
Voli da putuje, istražuje. osluškuje, zapisuje i predaje studentima. Povremeno se i raspisuje i deli sa vama zanimljivosti koje od malih trenutka na putovanjima prave velike uspomene