Pre samo nekoliko dana, avio kompanije Air France i KLM Royal Dutch Airlines obavile su prvi let na kom su putnici bili u mogućnosti da koriste usluge bežičnog interneta.

Dizajniran je i poseban veb sajt, na kom putnici kogu odabrati filmove, muziku, televizijske programe, informacije o avionima, aerodromima i destinacijama na koje sleću.
U saradnji sa kompanijom Panasonic Avionics, Air France i KLM, tokom probne faze projekta, koja će trajati do kraja godine, pružaće ovaj servis u dve letelice tipa Boeing 777-300. Tokom tog perioda, putnici će moći da koriste smartfone, laptopove, tablete i mobilne telefone, bez obzira u kojoj klasi putuju, ali uz novčanu nadoknadu od 10.95 eur po satu ili 19.95 eur za ceo let.

Usluga može biti plaćena kreditnom karticom na licu mesta, a korišćenje mobilnog telefona za pristup internetu može biti naplaćeno i preko mesečnog post-peid računa. Konekcija se može uspostaviti čim avion dostigne visinu od oko 6 000 metra.

Tokom probne faze, putnici će biti zamoljeni i da ostave svoje komentare i sugestije vezane za kvalitet internet konekcije i daju predloge za dalja unapređenja ovog servisa.

Izvor: breakingtravelnews com