EasyJet je upravo objavio vest da je zaključno sa 31. majem ove godine oborio sopstveni rekord u broju prevezenih putnika. Čak 60 miliona ljudi je preveženo njihovim letovima u poslednjih 12 meseci.

Prilikom osnivanja, 1995. godine, ova niskobudžetna kompanija je posedavala samo dve letelice koje su saobraćale između dva grada unutar Velike Britanije. Devetnaest godina kasnije, kompanija poseduje 212 aviona koji svakodnevno poleću sa 137 aerodroma u 33 države širom Evrope i severne Afrike.

Uspešno sletanje 10-milionitiog putnika za godinu dana je proslavljeno 2001. godine, 20-milionitog 2003, 30-milionitog 2005. godine.

Kako kažu u upravi kompanije, obaranje rekorda je velika nagrada za sav uložen trud i posvećenost svih zaposlenih. Tajna njihovog uspeha je, kako kažu, u tome što po veoma niskim cenama, sa kvalitetnom uslugom i savremenim letelicama nude izbor od preko 600 ruta.

Više od stotinu zaposlenih u EasyJet-u se okupilo ispred hangara na svom matičnom aerodromu Luton u Londonu, kako bi proslavili trenutak koji su s nestrpljenjem očekivali.

Izvor: breakingtravelnews.com