Bar Devil’s Place u švajcarskom hotelu Valdhaus (Waldhaus) u ponudi ima čak 2 500 vrsta viskija!

“Devil’s Place” je ime ekskluzivnog viski bara koji se nalazi u sklopu hotela Valdhaus am Ze (Waldhaus am see) u švajcarskom Sent Moricu, na samoj obali jezera.Viski

To je mesto na kom ljubiteljima dobre kapljice odmah zaigra srce, jer 2 500 različitih vrsta viskija iz celog sveta predstavlja najveću za sada poznatu kolekciju na planeti.

Bar koji je više puta obarao sopstvene rekorde, otvoren je svakog dana, tokom cele godine do 00.30h. U “sobi za pušenje” možete se počastiti i cigarama iz takođe zavidne kolekcije, uz obavezan savet stručnjaka o tome kako upariti pravi viski sa odgovarajućom cigarom.Viski-1

Strast vlasnika, Klaudija Bernaskonija prema viskiju, rodila se pre 22 godine, kada se boraveći u Indiji  upoznao sa korišćenjem ovog pića i u higijenske svrhe. Naime, tamo se koristio za pranje zuba!

Ideja o otvaranju bara došla je nešto kasnije, kada mu je jedan od gostiju hotela pričao o nekom baru u Holandiji koji nudi 100 različitih vrsta viskija. Uz pomoć svojih saradnika, rođaka i prijatelja, gospodin Bernaskoni je uspeo da oformi kolekciju od 1000 različitih boca, sa kojom je 1996. godine prvi put zauzeo svoje mesto u Ginisovoj knjizi rekorda, da bi 1999. godine, sa kolekcijom od 2 500 boca oborio sopstveni rekord.

Viski-bar

“Devil’s Place” je danas Meka za ljubitelje dobre kapljice, škotskog malta, irskih viskija i burbona, kao i mnogih drugih vrsta destilata iz celog sveta.

Izvor: travelandtourworld