Odlično uređeno skijalište koje se nalazi na nadmorskoj visini od 400 do 1500m n/v, koje je uz pomoć veštačkog snega uvek sredjeno i spremno za skijaše, daju Vam prave razloge da posetite ovu planinu iznad Maribora.

Put do Pohorja ne predstavlja skoro nikakav problem, jer je auto put skroz od Srbije pa sve do ulaza u Sloveniju. Od Novog Sada ili Beograda ima oko 505 km i stiže se za nepunih 5h, ali to sve zavisi i od uslova na putu…

Vila Bona

Vila Bona

Naša preporuka za smeštaj, pored svih ostalih hotela na Pohorju, su apartmani Bona u naselju Bolfenk koje se nalazi na 150m od izlazne gornje stanice gondole na 1.042 n/v. Naselje Bolfenk je lepo uredjeno sa glavnim hotelom Bolfenk, hostelom Videc i apartmanima Bona koji se izgledom savršeno uklapaju u postojeći izgled celog naselja. Apartmani su kategorisani sa 4* i opremljeni su u potpunosti, od grejanja preko mikrotalasne, mašine za sudove, pa sve do kamina, skijašnice i lifta koji dovoljno velik i za dečija kolica. Na skipass takodje ostvarujete popust od 10%, ako smeštaj rezervišete u vili Bona 4*!Vila Bona 4*

Gondola je blizu kao i staze i nije problem izaći skijama iz Vile Bona do prve staze i vratiti se nazad. Pohorje ima oko 41 km uredjenih staza. Celo skijalište ima crne, crvene i plave staze, tako da ne bi trebalo da bude problem da bilo koji skijaš nadje sebi odgovarajuću stazu…

Areh, najviši vrh Pohorja je bolja opcija za skijanje, jer je višlje pozicionirano, pa u „kriznim“ danima tamo ima više snega. Vrh Areh je na oko 1500mnv i kada ima dovoljno snega onda su ta dva vrha medjusobno povezana i možete „preći“ na skijama. U slučajevima kada nema, onda možete da se prebacite ski-busom koji je besplatan i saobraća na svakih pola sata između ta dva skijališta.

Pohorje (3)

Jedna od uređenih staza na Pohorju

Cena skipasa je dosta povoljnija od austrijskih ili italijanskih ski centara, sto je negde i logično (oko 155 eur bez popusta). Stim da, kad uzmete skipas za Pohorje možete slobodno da odete i na Kranjsku Goru i da skijate. Isti skipas se koristi na oba skijališta!

Pohorje (4)

Gondola

Ski škole postoje i rade na samom Pohorju. Informacije o školama možete dobiti na svakom mestu. Nastava se odvija po potrebi na slovenačko-hrvatsko-srpskom jeziku i nikakav problem nije za našu decu da razumeju. Konkretno u grupi je uvek do 5 mališana.

Pohorje (1)

Restoran na vrhu Areh

Tako da ako razmišljate gde na skijanje i kako, a treba Vam dobra ski-škola za decu, onda razmislite i ovom skijalištu, jer je kao prvo blizu je, a kao drugo Graz je na samo 80 km od Maribora i stiže se auto putem za manje od 1h vremena, a to je grad koji bi trebalo da posetite.

Još skijanja…

Srdjan Ruškuc Autor: Srdjan Ruškuc
Jedan od osnivača portala Bookiraj.com, razume savremeni svet online rezervacionih sistema i značaja društvenih mreža u oblasti online turizma. Nepopravljivi je entuzijasta kada je reč o svemu što ima veze sa lepotom putovanja.