Svet je pun lepih i zanimljivih hotela, mnoge ste verovatno već videli, ali možda nikada niste spavali 150 metara ispod zemljine površine. Ako vam zvuči kao izazov, bacite pogled na sledeće preporuke:

La Clausto – Airolo, Švajcarska

Nekadašnja vojna baza, ukopana duboko pod obronke planine St.Gothard, danas je luksuzni hotel modernog stila sa organskom hranom i bogatim sadržajima.

Sala Silvermine – Švedska

U zemlji koja nudi pregršt mogućnosti za spavanje na najnesvakidašnjijim mestima, ne treba propustiti ni ovaj bivši rudnik srebra, pretvoren u hotel. On zapravo poseduje najdublje ukopan apartman na svetu, na čak 152 metra ispod površine. Za dobrodošlicu, svi gosti dobijaju besplatnu turu razgledanja rudnika i korpu sa čokoladom, voćem, keksima i sirom. Zvuči neodoljivo, ali treba imati na umu da je neophodna topla odeća kako bi ugođaj bio potpun i nezaboravan.

Les Hautes Roches – Roherbon, Francuska

Uživanje u dolini reke Loare možete učiniti još nezaboravnije odsedajući u luksuznom hotelu uklesanom u stenovitoj litici.

Kelebek Cave Hotel – Capadokia, Turska

I Turska se ponosi jedinstvenim podzemnim hotelom u selu Goreme, u stenovitoj Kapadokiji. Sobe su veoma komforne, a hrana se priprema i služi na tradicionalan turski način. Ovde ćete steći iskustvo zbog kog nećete zažaliti.

Beckham Creek Cave Lodge – Partenon, Arkanzas

Iako ćete spavati duboko pod zemljom, bićete maženi i paženi od strane ljubaznog osoblja, a na raspolaganju su vam jahanje, planinarenje, kupanje u bazenu i đakuziju.

Cuevas Pedro Antonio de Alarcón – Guadi, Španija

Odsednite u pećini nadomak Granade i priuštite sebi odmor za pamćenje. Hotel poseduje 23 sobe uklesane u zemlju sa potpunim konforom visoke kategorije.

Kokopelli’s Cave Bed & Breakfast – Nju Meksiko

Ovaj simpatični pansion je izgrađen u steni i nudi savršenu udobnost i uživanje u vestern dekoru i pravoj kaubojskoj kupki u drvenoj kadi.

Izvor: tourism review