Prateći trendove evropskih i svetskih metropola, Turistička organizacija Beograda ponudila je stranim i domaćim turistima korišćenje usluge „Belgrade City Card“ tokom boravka u gradu.

„Belgrade City Card“ je jedinstven paket usluga obezbeđen kroz platnu karticu i vodič kroz Beograd, koji domaćim i stranim turistima omogućava brojne popuste do 50%, prilikom obilazaka turističkih atrakcija, programa razgledanja grada, poseta muzejima, pozorištima, galerijima, kao i mnogim ugostiteljskim objektima.

Platnu karticu prati brošura sa opisom lokaliteta Beograda koje su deo turističke ponude, kao i ugostiteljskih objekata čije usluge korisnici kartice mogu dobiti sa popustom. Uz fotografije, vodič pruža korisne informacije o Beogradskoj tvrđavi, Skadrliji, Vračaru, Adi ciganliji, Novom Beogradu, Zemunu, Topčideru, Avali i sportsko-rekreativnim centrima. Za jednostavnije snalaženje, svi objekti su obeleženi na turističkoj mapi koja se nalazi na kraju vodiča. U paket su uključene i Bus Plus kartica sa šest vožnji javnim gradskim prevozom i lokalna SIM kartica Vip mobile mreže sa besplatnim minutima i besplatnim SMS porukama.

Belgrade City Card se može kupiti u turističkom informativnom centru u Knez Mihailovoj ulici broj 5, kao i na 13 prodajnih mesta Piraeus banke širom grada. Pri kupovini, kartica se aktivira na licu mesta, isključivo uz važeću ličnu kartu ili pasoš, i važi do kraja marta 2014. godine. Cena obogaćenog paketa Belgrade City Card iznosi 1.500 RSD, a korisnici imaju izbor da kupe i prvobitnu osnovnu varijantu po ceni od 1.000 RSD.

Izvor: istnews.com