Predstavljamo vam neke od najlepših hotela koji se nalaze na krošnjama drveća širom sveta.

“Treehotel Harads”, Švedska

Treehotel, Harads, Švedska

Najpoznatiji švetski arhitekti učestvovali su u dizajniranju futurističkih kućica na drvetu u šumi nadomak sela Harads. Sa drveća visi pet kockastih bungalova, čija je spoljašnjost obložena ogledalima i reflektuje okolinu, te iz daleka deluje gotovo nevidljivo.

„Playa Viva“, Julučuka, Meksiko

"Playa Viva", Julučuka, Meksiko

Severno od Akapulka, na pacifičkoj obali Meksika, nalazi se hotel u potpunosti izgrađen od eko materijala. Hotel koristi isključivo obnovljive izvore energije.

„The Aviary“, Lenoks, USA

"The Aviary", Lenoks, USA

Na prvom spratu ovog apartmana nalazi se dnevni boravak sa ogromnom kadom, a do drugog sprata, u kom se nalazi spavaća soba, vode kružne stepenice.

“Hinchinbrook Island”, Australija

“Hinchinbrook Island”, Australija

Usred prašume Nacionalnog parka okruženg planinama i peščanom plažom, nalazi se 15 bungalova sa zidovima od stakla, balkonima, kupatilima i čajnim kuhinjama.

„Tree House Lodge“, Limon, Kostarika

"Tree House Lodge", Limon, Kostarika

Na južnoj karipskoj obali Kostarike ljubitelji eko turizma izgradili su kućicu od stabala obrušenog drveća i drugih potpuno prirodnih materijala, pronađenih u okolini. Kuća je pričvršćena za džinovsko korenje 100 godina starog drveta Sangrilo.

„Tsala Treetop Lodge“, Južna Afrika

„Tsala Treetop Lodge“, Južna Afrika

 

Svi bungalovi ovog hotela imaju pogled na tasmanijsku šumu, zastakljene zidove, kamine i privatne “infiniti” bazene.

„Chewton Glen“, Velika Britanija

"Chewton Glen", Velika Britanija

Nadomak Nacionalnog parka Forest u Hempširu, nalazi se hotel sa 6 bungalova. Pored uživanja u pogledu, srećnici koji ovde borave mogu uživati i u toploj kadi na terasi, gde se i služe obroci pripremljeni po narudžbini.

„Winvian“, Konektikat, USA

"Winvian", Konektikat, USA

U dizajniranju ovog nesvakidašnjeg objekta učestvovalo je čak 15 arhitekata. Svaka smeštajna jedinica poseduje đakuzi, bogat mini bar i ozvučenje marke “Bose”.

Sva hrana koja se ovde služi potiče isključivo sa lokalne farme.

“La Cabane en L’Air”, Francuska

“La Cabane en L’Air”, Francuska

Ovom neobičnom lancu hotela pripada čak 200 kućica postavljenih širom Francuske, od Provanse do Normandije. Do nekih od njih je moguće doći samo čamcem ili biciklom.

„Tongabezi”, Livingston, Zambija

"Tongabezi”, Livingston, Zambija

Iz kućice zidane od ebonovine, imate savršen pogled na tok reke Zambezi koja teče ka Viktorijinim vodopadima. Osoblje ovog hotela će vas sa zadovoljstvom povesti na vožnju helikopterom iznad vodopada, safari izlet u Nacionalni Park Kobe, ali i priuštiti vam čuvenu Tonga masažu.

„Ariau Amazon Towers Hotel“, Brazil

"Ariau Amazon Towers Hotel“, Brazil

Ovo je jedna od najvećih kućica na drvetu u svetu. Najveći apartman nosi Tarzanovo ime, a sa hotelske osmatračnice možete uživati u beskrajnom pogledu na Amazoniju.

„Tranquil Resort”, Kerala, Indija

"Tranquil Resort”, Kerala, Indija

U srcu prašume Kerala, plantaža kafe i vanile u južnoj Indiji, nalazi se ovaj neobični hotel sa osam soba, kroz koje raste drvo Kraljevska Poinciana.

„Cedar Creek Treehouse“, Vajoming, USA

"Cedar Creek Treehouse", Vajoming, USA

Nadomak Nacionalnog parka Rainer nalazi se mesto gde možete uživati u ljuljašci i mirisu stogodišnje šume.

„Sanya Nanshan“ ostrvo Hainan , Kina

"Sanya Nanshan“ ostrvo Hainan , Kina

Za avanturiste koji se zadovoljavaju nešto skromnijim konforom, zajedničkim sobama i kupatilom, postoji idealno mesto za uživanje u pejsažima obale Južnokineskog mora i tematskom parku kulture u kom se nalazi i 108 metara visoka statua Bude.

Izvor: travelandleisure.com