Globalna turistička industrija dobila je još jednu potvrdu da su predviđanja stručnjaka o ekspanziji singl putovanja bila tačna. Gledajući ispred svog vremena i planirajući dugoročan uspeh, neki hoteli u svetu su već počeli da ukidaju ili umanjuju iznose doplata koje samci plaćaju kako bi koristili dvokrevetnu sobu, ali sada se otišlo i korak dalje, naime, istim putem je krenuo i jedan od giganata među svetskim turoperatorima.

Američki turoperator Tauck jedan je od prvih koji su usvojili pomenutu inovaciju. Po planu za 2014. godinu, biće ukinute doplate za najam kabina u prvoj klasi i umanjene one u ostalim klasama prevoza, i to na svim brodovima koji će pod njihovom zastavom krstariti po 64 predviđena itinerera, u okviru 5 evropskih država.

Menadžment ove kompanije je siguran da će ovaj marketinški potez dodatno privući sve one kojima je singl putovanje do sada bilo preskupo ili rizično.

Najam kabina za samce biće umanjen za po 1000 dolara u nižim kategorijama i na 22 organizovane ture po Evropi i Svernoj Americi, dok će doplate za ture po Africi, Aziji, Latinskoj Americi i Srednjem Istoku biti za 300-600 dolara manje u odnosu na dosadašnje.

Da inovacijama ovde nije kraj govori i podatak da je ova kompanija poručila izgradnju dva nova broda sa većim brojem jednokrevetnih kabina (“MS Savor” i “MS Inspire”), dok je na svom veb sajtu www.tauck.com otvorila “Solo Travel Forum” i novu stranicu pod nazivom “Solo Travel”, kako bi prikupila što više posetilaca koji se do sada nisu odvažili da u avanturu krenu sami.

Izvor: breakingtravelnews