Izuzev toalet papira, niskobudžetne, pa i one druge aviokompanije naplaćuju sve čega su mogle da se dosete.

Čekirani prtljag je, naravno, bio među prvim uslugama koje su počele da se dodatno naplaćuju, a mnoge već tarifiraju i ručni.jaktogo32

Obzirom da svako ko putuje avionom sa sobom nosi barem nekoliko komada garderobe i neophodne sitnice za koje nemaju nameru da doplaćuju, nekome je na pamet pala fantastična opcija – da svoj prtljag obuče! Kako se ideja pokazala fantastičnom, sada je osnovana i kompanija pod sloganom:

“Samo budale doplaćuju za prtljag-pametni imaju JAKTOGO”

Šta je Jaktogo? To je zapravo jakna prepuna džepova različitih veličina u koje možete potrpati sve što vam na putovanju treba, pa čak i laptop.

Na tržištu postoji još nekoliko modela “jakni za prtljag”, ali Jaktogo po svemu sudeći ima najveći kapacitet i najprodavaniji je.

Jaktogo se prodaje u nekoliko različitih modela i veličina (jakna, pončo i haljina), a cene se kreću između 90 i 319 američkih dolara, u zavisnosti od materijala-kože ili džinsa.

Ipak, na umu treba imati nekoliko činjenica: nošenje prtljaga na ovaj način nije niti lako niti seksi, ali se svakako isplati.jaktogo