Petog marta počinje u Berlinu najveći svetski sajam turizma, tkz. Berlin ITB. Na ovom sajmu će turizam biti predstavljen u svoj svojoj raznolikosti – od destinacija, turoperatora, rezervacionih sistema, hotela, pa sve do onih koji svojim mušterijama na bilo koji način žele da upotpune najlepše dane i nedelje u godini.

Za ljude iz struke ovo je idealna prilika za susret sa poslovnim partnerima, a za sve ostale posetioce dobra prilika da otkriju ceo svet za samo nekoliko sati.

170 000 posetilaca svake godine, od toga 113.000 ljudi iz struke, 11.000 preduzeća iz 118 zemalja – cifre svedoče same za sebe – Berlin ITB je vodeća B2B (Business-to-business) platforma globalne turističke ponude.

Pored upoznavanja sa novim turističkim trendovima i konceptima, posetioci će biti u mogućnosti i da oprobaju neke nove stvari: npr. Finci će nuditi posetiocima da probaju jogu u sauni, a na štandu Pataje ćete moći da se oprobate u tai boksu.

Prva tri dana sajma su rezervisana za ljude iz struke (od 5. do 7. marta), a poslednja dva za sve ostale posetioce (8. i 9. mart). Dnevna karta košta 14,50 eura, a ukoliko se rezerviše online, cena je niža za dva eura. Učenici i studenti ulaz plaćaju 8,00 eura.