Ako ste preumorni od posla i dnevnih aktivnosti, idite na odmor. Ipak, ako na odmoru samo ležite, sedite, pijete koktele i prejedate se, velike su šanse da ćete se ugojiti, a gojenje na odmoru je prava noćna mora mnogih turista, posebno turistkinja.

Kako biste bili sigurni da vam se ovog leta to neće dogoditi, krenite na jedno od sledećih putovanja, na kojima možete čak i izgubiti koji kilogram:

Irska džoging tura

Ako želite da iskusite prirodne lepote i gradove zelene Irske, a pritom volite da džogirate, razmislite o Irskoj džoging turi. Jedna irska agencija nudi mogućnost da putem njihovog veb sajta odaberete neku od ponuđenih tura ili sami kreirate svoju. U ponudi su višednevni obilasci sa iskusnim vodičima-džogerima, smeštaj u odličnim hotelima i zdravi, hranjivi obroci.

article_zoom_1924_2

Druženje sa gorilama u Ruandi i Ugandi

Posmatranje divljih gorila u Africi je turistički aranžman koji se potpuno razlikuje od svega što ste ikada probali ili poželeli da probate. Morate biti u izuzetno dobroj kondiciji, kako fizičkoj, tako i psihičkoj. Ture podrazumevaju duga pešačenja kroz neuređene terene i približavanje životinjama do krajnjih bezbednosnih granica. Osim gorila, turisti se susreću i sa šimpanzama, lavovima i mnogim drugim zverima. Iako se ponude za ovakve izlete mogu pronaći u mnogim afričkim agencijama, treba voditi računa sa kim se upuštate u nimalo naivnu avanturu. Odaberite agenciju koja poseduje licencu i tradiciju, a posluje po etičkim principima, kao što su: Intrepid Travel, koja nudi stručne obilaske rezervata, raftinge i kanu-safari, ili agencija Volcanoes Safaris, koja ograničava veličinu grupe na maksimalno 5 osoba, poseduje dozvole za obavljanje mnogobrojnih aktivnosti sa turistima, imaju ekološki pristup svom poslu i obezbeđuju luksuzan tretman svojim klijentima.

article_zoom_1924_3

Muay Thai & Mixed Martial Arts Camp (Puket, Tajland)

Puket nam je poznat kao destinacija za provod, opuštanje i uživanje na plažama, ali on nudi i nešto za šta do sada nismo znali. “Muay Thai & Mixed Martial Arts Camp” je specijalizovani sportski kamp iz kog ćete se vratiti fit i sigurniji u sebe. Borilačka veština koje se ovde uči zove se Muay Thai i predstavlja tajlandsku verziju kik-boksa. Ovde možete uplatiti individualni trening sa profesionalnim instruktorom, a ako na raspolaganju imate 3 meseca i želju da zaista napredujete, upišite se na tečaj koji uključuje svakodnevne treninge, poseban režim ishrane i veoma konforan smeštaj u bungalovima sa bazenom.

article_zoom_1924_4

Izvor i fotografije: tourism-review.com