Ako želite da saznate kako bi vase ime zvučalo na finskom jeziku, pitajte sajt  VisitFinland.

Uvek inovativni Finci, uveli su malo zabave na veb sajt svoje turističke organizacije. U okviru aktuelne marketinške kampanje, posetiocima sajta pružaju mogućnost da saznaju kako bi njihovo ime glasilo na finskom jeziku. Ova jednostavna igrica postala je neočekivano veliki hit za samo nekoliko dana.

Aplikacija pod nazivom  Finngenerator  zahteva samo odabir pola posetioca i ukucavanje njegovog imena, nakon čega odmah ispisuje rezultat u vidu finske verzije imena sa kratkim opisom njegovog značenja.

Sva imena su povezana sa pojmovima koji se odnose na prirodu, prirodne pojave i bogatu finsku mitologiju, što je još jedan od inovativnih načina da se potencijalni posetioci ove predivne zemlje upoznaju sa njenom kulturom i običajima.

Mnoga od imena koja se nalaze u bazi Finngenerator-a potiču iz Kalevale, koja je poznato poetsko delo iz 19. veka i nacionalno literarno blago.

finngenerator

Iako je kampanja započela tek pre nekoliko dana, uspela je da obradi već preko 1,2 miliona unosa iz celog sveta, zbog čega su kreatori ove ideje više nego zadovoljni.