Koliko puta vam se dogodilo da prilikom iznajmljivanja automobila putem interneta niste bili u potpunosti sigurni šta predstavlja ponuda “Usluga dodatnog osiguranja“ za automobil koji ste odabrali?

Kada pretražujete slobodna vozila preko pretraživača, prilikom odabiranja vozila i datuma, uvek će vam biti napomenuto da imate mogućnost da se dodatno osigurate.

Obratite pažnju! Kasko osiguranje ne pokriva uvek sve nastale štete!

A odgovor je veoma jednostavan: to je usluga dodatnog osiguranja koja pokriva sve što se može dogoditi dok je vaš rentirani automobil kod vas, pod uslovom da niste konzumirali alkohol ili neke od narkotika. Na taj način, ovaj dodatak vas može zaštiti pre svega svih vrsta neprijatnosti, a sami znate da postoji hiljadu i jedna situacija u kojima, potpuno bez vaše krivice, vaš automobil može biti ogreban ili oštećen.

Dodatno osiguranje se plaća dodatno po danu i cena zavisi od dužine boravka, vrste automobila i destinacije na kojoj se automobil iznajmljuje.

Primer: Ako vam se desi da vam neko ogrebe auto dok je on bio parkiran u gradu, a vi niste bili prisutni, ipak ćete morati da prijavite tu štetu prilikim vraćanja vozila. Svakako, agent će to verovatno i sam primetiti. U oba slučaja, kada se proceni kolika je šteta, rent a car agencija će vam nastalu štetu naplatiti (sa vaše kartice) i zadužiti je.

Tada na scenu stupa dodatno osiguranje koje ste uplatili i u tom slučaju, suma će vam biti nadoknađena u punom iznosu.

Zbog toga je naša preporuka da se uvek odlučite za dodadtno osiguranje po danu jer ćete na taj način zaista sve uraditi da zaštitite miran san na vašem godišnjem odmoru ili poslovnom putovanju.

Još važnije, tako uspostavljate apsolutnu kontrolu nad troškovima kreditne kartice (kad već ne možete kontrolisati ko će sve i na koji način eventualno oštetiti vaš iznajmljeni automobil).

Srećan put!