Obišli  smo Tornik, poznati vrh i rado posećeno mesto pored Zaltibora. Mesto gde ćete i pored toga što koristite razne usluge sportsko zimsko-letnjeg centra „Skijališta Srbije“, morati da platite i dnevnu parking kartu Opštini Čajetina od 60,00 rsd za vaš automobil.

Tako sad, pored panoramskog razgledanja Tornika direktno sa žičare (vožnja 350,00 rsd), tjubinga (100,00 rsd), dečijeg igrališta, obaveznih restorana i kafića, imate mogućnost i spuštanja bobom na šinama.

To je nova vrsta zabave, a jedna vožnja će vas koštati 400,00 rsd.

U bob mogu da stanu i dve osobe. Po nama, staza je kratka (malo više od jednog minuta traje spuštanje), ali naleti adrenalina vam svakako neće nedostajati. Uz dodatak od 250,00 rsd čekaće vas i slika na cilju.

Zlatibor (7)

Tu je od 2016.godine i adrenalin partk sa preprekama i ulaz u park košta 450,00 rsd po osobi. Takođe, možete da iznajmite i teren ta tenis ili košarku.

IMG_4900

Još jedna aktivnost vam je na raspolaganu, a to je voženje tzv.kartova. Malih, kao kartinga ali na tri točka. Oni se voze isključivo po obeleženim stazama sa vrha Tornika.

Zlatibor (9)

Ako planirate da provedete deo dana na ovom mestu, svakako razmislite o kupovini dnevne karte za sve sadržaje ili da kupite karte za više vožnji. Cenovnik sadržaja možete pogledati ovde.

Radno vreme centra je od četvrtka do nedelje od 11:00 do 17:00 h.

Sve u svemu, sada imate par dobrih razloga da odvojite deo dana i provedete ga Torniku i uživate u prirodi i sportskim sadržajima.

I za kraj još jedna važna informacija. Ako vam je potreban smeštaj onda naša preporuka ide ka apartmanim Ambasador

Izvan centra, bez mirisa roštilja, bez doplate za grejanje ali sa obezbeđenim parkingom ispred svakog apartmana koji su dovoljno veliki i sa porodie sa više članova. Više inormacija možete a pronađete na sledećem linku – ambassadorapartments.rs/sr

Srdjan Ruškuc Autor: Srdjan Ruškuc
Jedan od osnivača portala Bookiraj.com, razume savremeni svet online rezervacionih sistema i značaja društvenih mreža u oblasti online turizma. Nepopravljivi je entuzijasta kada je reč o svemu što ima veze sa lepotom putovanja.