Fakultet za sport i turizam iz Novog Sada organizuje pripreme za polaganje ispita za turističke vodiče i turističke pratioce.

sportski_menadzeri_na_timsu

Kurs je namenjen svima koji žele da steknu ili unaprede znanja neophodna za polaganje ispita i sticanja licence za turističkog vodiča ili turističkog pratioca, koju izdaje Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije, u skladu sa Zakonom.
Kurs vode nastavnici sa dugogodišnjim iskustvom sa Fakulteta za sport i turizam. Svi polaznici dobijaju odgovarajuću neophodnu literaturu.

Način rada

Interaktivna nastava u formi radionice sa praktičnim prikazima realizovanih sajtova iz svih predviđenih oblasti, pružanje uputstava i provera stečenih znanja. Polaznici nakon sticanja osnovnih uvodnih znanja prolaze praktičnu obuku u konkretnim situacijama u ambijentima.

Tematske celine

  • Teorijske pripreme za polaganje ispita za turističke vodiče i turističke pratioce prema Pravilniku Ministarstva za trgovinu, turizam i telekomunikacije. Ovaj deo kursa za vodiče traje šest dana a za turističke pratioce tri dana.
  • Teorijsko-praktične obuke polaznika za sticanje znanja o značaju i vrednostima komuniciranja u turizmu u cilju satisfakcije potrošača, kao i unapređenja sposobnosti i veština savremenog inovativnog komuniciranja sa turistima (komunikološke veštine, veštine storytellinga, glume, animacije, interaktivnog vođenja, ko-kreacije..).

Ishod

Po okončanju kursa svi polaznici koji uspešno završe obuku dobijaju Sertifikat kao dokaz da su završili obuku prema planiranom programu. Uspešan završetak kursa omogućuje kvalitetnu temeljnu pripremu za polaganje ispita iz svih predviđenih oblasti u resornom Ministarstvu, nova saznanja i razvoj neophodnih veština i sposobnosti i sticanje licence za turističke vodiče i turističke pratioce.

Sve dodatne informacije o pripremi za polaganje ispita i obrazac za prijavu, možete pronaći na sajtu Fakulteta za sport i turizam.