Španiju je u periodu juni-septembar posetio rekordan broj turista, zahvaljujući čemu je ova letnja sezona bila nabolja u istoriji turističkog sektora Španije. Broj stranih turista tokom četvoromesečnog perioda porastao je za 6,9 posto u odnosu na prošlu godinu, na neverovatnih 31 milion, navodi se u saopštenju španskog ministarstva za turizam, a prenosi agencija France-Press.

Najveći broj turista u Španiji bio je iz Britanije, pri čemu je Britanaca bilo 12,4 miliona, Francuza 8,6 miliona, a Nemaca 8,3 miliona.

Plaza-de-Espana-Seville-Spain_b

Plaza de Espana, Sevilja

Najposećenije destinacije bile su severoistočna španska pokrajina Katalonija, zatim Balearska ostrva i južna pokrajina Andaluzija sa svojim nadaleko poznatim plažama.

Tokom prvih devet meseci ove godine, Španiju je posetilo 52,5 miliona turista, što je za 7,4 posto više u odnosu na isti period prošle godine. Španija je prošle godine privukla rekordan broj međunarodnih posetilaca od 60,6 miliona, a vlada predviđa da će ove godine taj broj biti premašen.

Ibiza1

Ibiza

Prema podacima Svetske turističke organizacije Ujedinjenih nacija, Španija je najposjećenija turistička destinacija na svetu posle SAD-a i Francuske.

Izvor: Furaj.ba