U Londonskoj kompaniji Factory design projektovana su futuristička sedišta, pod nazivom Air Lair, namenjena putničkim avionima, koja bi mogla u potpunosti izmeniti koncept rasporeda sedenja putnika i očuvanja njihove privatnosti tokom leta.

U osnovi ideje dizajnera zapravo je bio raspored prostornih jedinica koji u osnovi ima pčelinje saće, sa idejom da se putnicima obezbedi mogućnost osame i očuvanja privatnosti u svim, a za početak višim, klasama prevoza. Nova sedišta će omogućavati putnicima da, po želji, sede uspravno ili leže gotovo potpuno opruženi, menjaju osvetljenje i uživaju u zabavnom programu avio kompanije.

Avionska sedišta

Na žalost, osobe koje se teže kreću ili su vezane za invalidska kolica, neće moći da koriste ovakvu vrstu sedišta, tako da će avioni morati, barem još neko vreme, da zadrže i određeni broj standardnih sedišta. Novi avioni će verovatno biti podeljeni u pet do šest zona, tako da će Air Lair sedišta biti na raspolaganju samo onima koji žele potpunu privatnost, za početak, u biznis klasi.

Izvor: travelandtourworld.com