Ako kujete tajni plan da ljubav svog života obradujete lepim putovanjem povodom Dana zaljubljenih, najvažnije je da budete kreativni, maštoviti i dovoljno istrajni u čuvanju te tajne do pravog trenutka.

Kako biste izašli iz šablona i ovog puta zaista bili kreativni i odabrali pravu destinaciju, pokušaćemo da vam pomognemo sa nekoliko saveta.

Za romantično putovanje u dvoje svakako ćete morati da pripremite određenu sumu novca, no ako ona nije previše velika, razmislite o romantičnim destinacijama u regionu. Pripremili smo za vas listu sa preodlozima nekoliko uvek atrakivnih destinacija. Tu su i preporuke za romantični zalogaj i pregled najnižih cena hotelskog i apartmanskog smeštaja u periodu od 13. do 17. februara 2015. godine. Na nekim od ovih mesta ste možda već bili nekada davno, toliko davno da se možda i ne sećate. Ali priznaćete, često pomislite da biste ih se rado podsetili.

Prvi na listi romantičnih gradova koje možete u potpunosti upoznati za samo nekoliko dana i uz relativno skroman budžet je Dubrovnik. Šetnja po blagom zimskom suncu u doba kada uske gradske ulice nisu pretrpane turistima idealna je prilika za upoznavanje ovog zaista magičnog grada u koji ćete, i zbog kojeg ćete, nadamo se, zauvek ostati zaljubljeni.

Sredinom februara cene smeštaja u Dubrovniku (Booking.com) u manjim hotelima, kreću se već od 22 eura za noćenje za dve osobe (Booking.com), a mogu se pronaći i preko airbnb-a za 19,00 eur za noć. Ukoliko se registrujete na njihovom sajtu i izvršite rezervaciju u vrednosti iznad 50 eur, možete iskoristiti vaučer za popust u vrednosti od 22 eur koji vam poklanja Bookiraj.com (link za popust).

Dubrovnik

Dubrovnik

U istoj cenovnoj kategoriji (29,00 eur noćenje za dvoje) pronašli smo smeštaj u još jednom biseru Jadrana – Rovinju, koji je idealno mesto da se, kao u Veneciji, slučajno izgubite i kasnije budete srećni zbog toga. Prepustite se kamenu, podivljalim talasima, borovima, vinu i maslinovom ulju koje se sliva niz sir i pršut u vašem tanjiru.

Rovinj

Rovinj

Naš sledeći predlog za romantičnu šetnjicu pored vode na mesečini je Ohrid. Za upoznavanje ovog neodoljivog mesta dovoljan vam je jedan dan, pa kao ideju za onaj drugi, preporučujemo izlet u Strugu. Ne zaboravite da probate pastrmku. Cene dvokrevetnih soba  u hotelima startuju od 22 eur za noćenje za dvoje, a preko Airbnb-a možete da rezervišete smeštaj već od 17 eur za noć. Uz popust je to još i niže….

Ako vam je budžet nešto „deblji“, a živci malo „tanji“ zbog svakodnevnog stresa na poslu i iscrpljujuće svakodnevice, nagradite sebe i svoje zdravlje vikendom u najzdravijoj državi u regionu. Podsetite se koliko je divan Bled i koliko su neodoljivo kremaste i slatke te čuvene bledske krempite. Ništa manji utisak na voljenu osobu nećete ostaviti ni veslanjem oko jedinog slovenačkog ostrva, a već sledećeg dana prepustite svoje umorno telo toploj vodi i prenoćite u nekoj od čuvenih i sve popularnijih slovenačkih banja.

Bled

Bled