U istoriji dugoj 95 godina, lanac hotela Hilton je bio prvi koji je svoje sobe opremio televizorima, a sada je prvi u svetu koji svojim gostima pruža mogućnost da se sami čekiraju i odaberu sobu po sopstvenoj želji.

Prošlog meseca, Hilton Worldwide je počeo sa korišćenjem „mobile key“ tehnologije, koja gostima pruža mogućnost da se čekiraju i otključavaju svoje sobe uz pomoć mobilnih telefona. Tokom 2015. godine, ova tehnološka inovacija će biti testirana u objektima širom Sjedinjenih Država, da bi do kraja 2016. postala standard u većini objekata širom sveta.

Putem Hilton HHonors naloga, gosti će moći sami da odaberu sobu i čekiraju se pomoću svojih računara i mobilnih telefona. Takođe, na isti način će biti procesuirani i svi dodatni zahtevi i poručene usluge.

Novi veb sajt kompanije Hilton je sada dostupan na 22 svetska jezika, a aktivno prisustvo na društvenim mrežama i popularan program lojalnosti privukli su čak 42 miliona članova koji su odsedali u nekim od ukupno 4.250 hotelskih objekata u 93 države.

Izvor: breakingtravelnews.com