Mađarska avio-kompanija “Wizz Air” od 25. juna uvodi još jednu liniju sa niškog aerodroma. Avioni ove kompanije leteće do Malmea i nazad tri puta nedeljno.

Nakon linije Niš – Bazel – Niš, “Wizz Air” je odlučio da putnicima sa Aerodroma “Kontsantin Veliki“ ponudi još jednu destinaciju.

Rukovodstvo Grada Niša nam je Malme predstavilo kao zanimljivu destinaciju za stanovnike ovog dela Srbije i regiona, a to su potvrdile i naše analize. Nadamo se da će ka ovom gradu u Švedskoj biti dosta putnika iz Niša – rekao je Stivenson.

Gradonačelnik Zoran Perišić rekao je da je ovo još jedna potvrda odluke gradskih valsti o razvoju Aerodroma i naglasio da je Malme izabran kao destinacija nakon razgovora sa delegacijom ovog grada.

Pre 5 ili 6 meseci je delegacija iz Malmea posetila Niš. Tada smo dobili podatak da 320.00 Srba živi u Švedskoj, a da ih je najviše upravo u Malmeu. Tako da je taj podatak bio značajan za izbor ove destinacije – rekao je Perišić.

Početna cena karte u jednom pravcu je oko 2.900 dinara, dok za povratnu treba izdvojiti oko 8.000 dinara.

Kako je pojasnio Stivenson, cene će se menjati u zavisnosti od perioda i ispunjenosti leta.

aircraft1

Avioni će na relaciji Niš – Malme – Niš saobraćati tri puta nedeljno – utorkom, četvrtkom i subotom počevši od 25. juna.

To praktično znači da “Wizz Air” iz Niša neće po prvi put poleteti 3. jula, kada je zakazan prvi let do Bazela, već nekoliko dana ranije, a izvršni direktor kompanije je nagovestio da bi i linija ka Bazelu mogla da startuje koji dan pre planiranog.

Kompanija, prema rečima Stivensona, očekuje i putnike sa Kosova, iz Bugarske i Makedonije, a iako za sada nema planova za nove destinacije iz Niša, u “Wizz Air”-u nisu isključili mogućnost da do kraja 2015. u red letenja uđe i neki grad u Nemačkoj.

Izvor: Juznevesti.com