U duhu skijaške sezone i zimskih raspusta, hotelski pretraživač www.trivago.rs pripremio je pregled povoljnih skijališta u regionu. Za sve ljubitelje snežnih padina izvan granica Srbije, ovi su ski centri idealna mesta za ispunjenje zimske avanture.

Skijališta

Bugarsko skijalište Bansko pokazalo se kao najjeftinije skijalište u regionu, gde cena noćenja u hotelskoj sobi tokom meseca januara iznosi 57,29 evra. Najjeftinije skijalište u kategoriji sedmodnevne odrasle ski karte je Jahorina u Bosni i Hercegovini, gde je za istu potrebno izdvojiti nešto više od 95 evra. Austrijsko skijalište Nassfeld ponelo je titulu najskupljeg skijališta, kako za hotelski smeštaj, tako i za sedmodnevnu skijašku kartu. Tako će prosečna cena noćenja u hotelskog sobi u mesecu januaru iznositi 136 evra, dok je ski pass znatno skuplji i iznosti 241 evro.

cene
 *Prosečna cena se odnosi na noćenje u standardnoj dvokrevetnoj sobi u mesecu januaru 2015.

  1. Bansko, Bugarska

Bansko je daleko najpoznatije bugarsko skijalište, koje važi za jedno od najprestižnijih skijaških centara u jugoistočnoj Evropi. Zbog vrlo povoljnih cena hotelskog smeštaja, jedno je od omiljenih sprskih zimskih odredišta, a od glavnog grada udaljeno je nepunih 7 sati.

Cena šestodnevne ski karte za odrasle: 173 eur

Povoljni hoteli u Banskom:

  1. Jahorina, Bosna i Hercegovina

Jahorina ili kako je popularno zovu olimpijska lepotica, doživela je svoj procvat davne 1984. godine, kada je u konkurenciji sa Japanom i Švajcarskom dobila laskavu titulu domaćina zimskih Olimpijskih igara. Kao najpoznatije bosanskohercegovačko skijalište nudi pregršt zimskih aktivnosti uz odlično uređene ski staze.

 Cena sedmodnevne ski karte za odrasle: 95,61 eur

Povoljni hoteli na Jahorini:

  1. Kranjska Gora, Slovenija

Kranjska Gora, jedno je od najpoznatijih slovenačkih skijališta, gde se svake godine u martu održava finale svetskog prvenstva u ski skokovima (Planica). Iako se nakon Austrije izdvojila kao najskuplja ski destinacija u regionu, ljubiteljima skijanja nudi vrhunske staze i aktivan zimski odmor.

Cena sedmodnevne ski karte za odrasle: 182 eur

 Povoljni hoteli u Kranjskoj Gori:

  1. Nassfeld, Austrija

Nassfeld oduševljava sve ljubitelje skijanja svojim prekrasno uređenim stazama na više od 110 km. Na samoj granici sa Italijom ističe se po odličnoj infrastrukturi i mnogobrojnim zimskim aktivnostima i izvan ski staza.

Cena sedmodnevne ski karte za odrasle: 241 eur

Povoljni hoteli u Nassfeldu:

  1. Pohorje, Slovenija

Nedaleko od štajerske prestonice i drugog najvećeg slovenačkog grada, Maribora, nalazi se poznato skijalište Pohorje, koje je dugi niz godina domaćin svetski poznatog ski kupa Zlatna lisica.

Cena šestodnevne ski karte za odrasle: 144 eur

Povoljni hoteli na Pohorju:

  1. Borovec, Bugarska

Borovec je nakon Banskog najpoznatije bugarsko skijalište, koje se nalazi na severnoj padini grebena Musala, u istočnom delu planine Rila. Borovec je istovremeno najstarije bugarsko skijalište i nalazi se u predelu najvećeg vrha, nudeći ljubiteljima zimskih sportova preko 25 ski staza.

Cena šestodnevne ski karte za odrasle: 220 eur

Povoljni hoteli u Borovec: