Dan zaljubljenih se polako približava, pa i ako ste bez partnera, 14. februara morate probati barem jednu čokoladnu bombonjeru.

Ekstravagantne pojedince je čudesni afrodizijak inspirisao da izgrade “slatke” hotele.

trivago.rs je na dan koji simbolizuje ljubav odabrao četiri hotela u kojima možete uživati u masažama čokoladom, odsesti u „Choco Sweet Suite“ i degustirati najukusnije čokoladne bombone.

Hotel Saher

Hotel Sacher je jedan od najčuvenijih hotela u Beču. Osnovao ga je Eduard Saher (Eduard Sacher) 1869. godine, sin izumitelja istoimene torte. Hotel ima pet zvezdica i odiše elegancijom i luksuzom. Prodaja čuvene čokoladne torte punjene pekmezom od kajsija i veliki izbor suvenira hotelu donosi trećinu prihoda. U prefinjenom ambijentu kafea Saher možete osetiti atmosferu prelepog Beča, koji je savršeno mesto za romantičnu večeru uz sveće.

Etruscan Chocohotel perudja

U prestonici čokolade, Peruđi, nalazi se Etruscan Chocohotel, jedan od retkih hotela u svetu koji je u potpunosti posvećen ovoj ukusnoj poslastici. Celokupan dizajn, sa akcentom na detaljima, ističe prisustvo čokolade, od lampe do jastuka. Glavna atrakcija hotela je takozvani “Choco Sweet Suite“ i restoran „Buonenuove“, gde se služi tradicionalna umbrijska kuhinja, uz pregršt svežih sastojaka koji su specijalno dizajnirani, sve od predjela, pa do deserta.

The Chocolate Boutique Hotel Bornmut

The Chocolate Boutique Hotel Bornmut u Velikoj Britaniji se sastoji od 15 soba, sa čokoladnim temama. Uz desert i šampanjac, koji će vas dočekati u sobi, osetićete se razmaženo i voljeno. Ako se odlučite da ostante u ovom hotelu, možete izabrati različite pakete koji su specijalno dizajnirani za Dan zaljubljenih. To će vam omogućiti da naučite nešto više o istoriji čokolade i proizvodnom procesu, ili pak učestvujete u kreativnoj radionici i sami napravite čokoladne kuglice sa svežim sastojcima.

Cadran Hotel Pariz

U gradu ljubavi, Parizu, samo nekoliko minuta od Ajfelovog tornja nalazi se Cadran Hotel. Namešten u dinamičnom i šarenom stilu hotel nudi predah od svakodnevnog života u Parizu. Glavna atrakcija je nesumnjivo šank, koji ima više od 30 različitih vrsta čokolade; jabuka iskušenja, biber, đumbir, karamela, kafa i još mnogo toga. Iznenadite sebe i voljenu osobu i probajte magični koktel napravljen iz kakaa, vanile i čilija.