Otvorenje vodenog parka Aquacolors, koji se gradi na lokalitetu Mornarica, dva kilometra južno od Poreča, zakazano je za 16.maj. Da bi sve bilo spremno na vreme stotinjak ljudi svakog dana užurbano radi od jutra do večeri na gradilištu jednog od najmodernijih akvaparka u ovom delu Evrope koji se prostire na sedam i po hektara.

Vodeni park se nalazi odmah do puta koja iz Poreča vodi prema Vrsaru, na vrlo atraktivnoj poziciji, nadomak turističkih naselja Zelena Laguna i Plava Laguna.

Poreč je za ovo ulaganje izabran zbog fantastičnog položaja lokaliteta Mornarica i njegovog dugogodišnjeg imidža uspešne turističke destinacije.

aqua istra

Akvapark će nuditi pregršt dobre zabave i adrenalinskih doživljaja zahvaljujući 17 raznovrsnih atrakcija. Njegova kompletna površina iznosi deset hektara, pri čemu će se dva i po hektara koristiti za buduće proširenje.

Treba istaknuti da je montirano svih akvagana dužine oko jednog kilometra, od kojih je Magicone najveći i jedan od najposebnijih u Evropi, s prolaznom rampom visine dvadesetak metara i širinom od 28 metara u najširem delu.

Samo čelik za njegovu konstrukciju teži 58 tona. Konstrukcija je izrađena u splitskoj firmi Adriacink koja je takođe u vlasništvu Signuma, koji u Češkoj i Slovačkoj poseduje još 13 fabrika. Svaka je vodena atrakcija u Aquacolorsu obojena je drugačijom bojom, pa se posetiocima, kojih će kompleks moći primiti oko 5.000 dnevno, neće biti teško snaći.

Više o akvaparku možete pogeldati na www.aquacolors.eu

Izvor: istranews.in