Mišel Obama, Madona, Anđelina Džoli, Lejdi Gaga samo su neke od mnogobrojnih uticajnih dama širom sveta, koje su svaka na svoj način menjale istoriju. Sve su one bogate, poznate i pre svega nezavisne. Inspirisan ovim uticajnim damama i njihovim životima, trivago.rs je pripremio izbor pet luksuznih hotela u kojima su boravile baš ove dame.  

Madona ili takozvana  “Kraljica popa” osoba je koju ne treba posebno predstavljati, jer je skoro ceo svet poznaje. Na svojim energičnim turnejama, dok putuje širom sveta, uobičava boraviti u luksuznim hotelima. Tokom svoje turneje u Firenci 2012 godine, ova američka pop diva odsela je u hotelu St. Regis Florence. Hotel koji odiše različitim bojama i raskošnim freskama napravljen je od specijalno izabranih kristalnih lustera i uz antički dekor hotela odaje počast umetničkim tradicijama u rodnom mestu renesanse.

St. Regis Florence

Filmski producent i ambasador dobre volje, Anđelina Džoli,  nije samo jedna od najlepših žena sveta, već spada i među najuticajnije od njih. Tokom svojih mnogobrojnih putovanja po Italiji, a naročito prilikom snimanja filma “Turist” 2010 godine, za boravak je izabrala Hotel Danieli u Veneciji. Hotel koji se nalazi u samom srcu grada, na nekoliko koraka od Trga Sv. Marka predstavlja oličenje luksuza u tipičnom venecijanskom stilu.

Hotel Danieli

Prva afro-američka  prva dama, Mišel Obama, nesumnjivo je  jedna od najvažnijih žena današnjice, ne samo zbog svoje političke karijere, već i zbog uloge majke. Tokom različitih institucionalnih obaveza, Mišel uspeva izdvojiti vreme za boravak sa porodicom, tačnije sa svojom kćerkom  sa kojom je provela praznike u Villa Padierna Palace Hotel u španskoj Marbelji. Luksuzni hotel sa pet zvezdica je impresivna građevina čiji dizajn je rezultat kombinacije španske arhitekture i savremenog komfora i dinamike.

Villa Padierna Palace Hotel Američka pop pevačica Lejdi Gaga, poznatija kao kraljica transformacije, gde god da odputuje, izaziva opštu pometnju zbog svog nekonvencionalnog i originalnog izgleda. Prilikom boravka u jednom od najstarijih londonskih hotela, The Langham Hotel, pevačica je nastupila u haljini koju je nosila Mona Liza na čuvenoj slici od Leonarda da Vinčija. Otvoren 1865. godine, hotel nudi svojim gostima nezaboravno iskustvo bazirano na  eleganciji zahvaljujući pažljivo izabranom dizajnu.

The Langham Hotel

Margaret Tačer je bila prva dama koja je izabrana na funkciju premijera Velike Britanije od 1979 do 1990. godine. Poznatija kao “Iron Lady” je bila važna politička figura u engleskoj istoriji i  mnogo puta uprizorila svoju ličnost boravkom u poznatom hotelu The Ritz London. Ovaj londonski hotel je neobična neoklasična zgrada sa pogledom na Green Park i  sa svojim sobama ukrašenim u stilu Luja XVI pravo je oličenje kultne istorijske arhitekture.

ritzhotelroom