Na putovanjima nam često zafali po koja važna sitnica pa smo primorani da je iznajmimo. To su najčešće automobili, bicikli, čamci, smokinzi za svečane prilike i slično. No, kako se u savremenom svetu turizma pojavljuju razne uvrnute inovacije, više ništa ne treba da nas začudi i iznenadi. Ljudi su počeli da iznajmljuju svašta, od psa do prijatelja.

Iznajmite prijatelja

Imagine-a-friendship-like-this

Ako vam dosadi solo putovanje ili imate previše slobodnog vremena tokom poslovnog puta koje biste rado podelili sa nekim, od sada možete odabrati osobu za koju, na osnovu fotografije i kratkog opisa, smatrate da vam je najinteresantnija za druženje. U ponudi su, takođe, partneri za tenis, golf, obilazak muzeja, poznavaoci lokalnih restorana, ljubitelji ispijanja piva i još mnogo toga.

Naravno, i sami se možete prijaviti da postanete prijatelj za iznajmljivanje. Ime veb sajta putem kog možete dobiti ovu uslugu je vrlo logičan – Rentafriend.com.

Iznajmite „kopilota“

Wingmen

Ono što često nećete moći da očekujete od svojih „pravih“ prijatelja je da vam pomažu dok sa nekim flertujete. Eksperti u ovom poslu, čije kontakte možete pronaći na sajtu Professional Wingman, imaju potpuno profesionalan pristup svom zanatu. Cilj je da vam, kroz prezentaciju i uvežbavanje određenih tehnika, pomognu da se što bolje snađete i budete što uspešniji u osvajanju srca. Za sada, njihove usluge možete potražiti u Njujorku, Los Anđelesu i Bostonu.

Iznajmite „čekača u redovima“

What-would-you-do-with-such-spare-time

Iako vam ovo možda ne deluje tako nepoznato kao prethodna dva predloga, čekanje u redu za neku ulaznicu, na primer, može vam oduzeti mnogo dragocenog vremena prilikom posete atraktivnoj turističkoj destinaciji, kao što je Njujork. Lokalca koji će za novčanu nadoknadu to učiniti umesto vas, možete pronaći na sajtu Same Ole Line Dudes. Cena prvog sata čekanja je oko 25 dolara, dok ćete za svakih dodatnih 30 minuta morati da platite po 10 dolara.

Iznajmite kuče

Choose-one-and-go

Ljubitelji kućnih ljubimaca mogu na putovanju čeznuti za onim kog su ostavili kod kuće, pa sada, barem donekle, mogu ublažiti tugu iznajmljivanjem umiljatog stvorenja, po ceni od oko 15 dolara na sat. Neki sajtovi nude i mogućnost udomljavanja istog, ukoliko mislite da bi vam rastanak od njega bio previše bolan.

Iznajmite paparace

Cmon-guys...

Ako ste oduvek maštali da budete slavni i da vas fotografi i obožavaoci sačekuju iza svakog ugla, možete platiti da na jedan dan uživate u „slavi“. U Njujorku, San Francisku i, naravno, Los Anđelesu, ovo je postalo veoma česta zabava turista. Više informacija o jednoj od takvih firmi možete pronaći na sajtu pmzpaparazzi.com.