„Er Srbija“ pokreće i čarter-saobraćaj, pod imenom „Aviolet“. Njegovu flotu, uz novi imidž, činiće avioni 737-300, a prvi letovi, za Tursku, već su obavljeni. Putnici pored većeg komfora mogu da očekuju mnogo bolju uslugu, kažu turoperateri.

Letovi na čarter-linijima trajaće do kraja letnje sezone. Avioni „boing 737“, u okviru „Avioletovog“ čarter-saobraćaja, imaće 144 sedišta u jednoj klasi.

Nova linija će na Aerodromu „Nikola Tesla“ imati tri posebna šaltera za prijavljivanje u Terminalu 1 odakle će putnici leteti ka pet zemalja: Turskoj, Grčkoj, Italiji, Španiji i Egiptu.

Turoperateri su veoma zadovoljni što će flota brojati četiri aviona i što će napokon svi termini za poletanje biti na vreme.

„Agencije su veoma zadovoljne jer nećemo zavisiti od kašnjenja aviona sa redovnih linija. Dakle, napraviće se plan, sa okvirnim tajmingom koji ćemo utvrđivati dva dana pre leta“, rekao je vlasnik agencije „Robinson“ Ljubomir Nešovanović.

„Aviolet“ će na svim čarter-letovima poslužiti putnike besplatnim lanč paketom koji uključuje sendvič, bočicu vode i voćnu štanglicu. Na letovima će moći da se dokupi i poseban ketering po želji, koji se sastoji od raznih menija hrane i pića.

Svaki putnik ima pravo na besplatan prevoz 23 kilograma predatog prtljaga i osam kilograma ručnog prtljaga.

„Molimo vas da imate u vidu ograničen prostor u putničkoj kabini za odlaganje ručnog prtljaga. Za prekoračenje ovog limita predviđena je naplata od šest evra po kilogramu“, kaže Nešovanović.

Višak prtljaga se plaća gotovinski ili kreditnom karticom na namenskom šalteru na Terminalu 1 Aerodroma „Nikola Tesla“.

Destinacije na koje će „Aviolet“ ove godine ići jesu Almerija, Antalija, Kefalonija, Kanija, Krf, Dalaman, Girona, Heraklion, Kos, Bodrum, Mikonos, Palermo, Palma de Majorka, Rodos, Santorini, Skijatos i Zakintos.

Izvor: rts.rs