Manifestacija „Muzeji Srbije deset dana od 10 do 10“ obuhvatiće devet ustanova kulture u Novom Sadu, a pored stalnih postavki, posetioce očekuje i 17 novih izložbi.

Tokom ove manifestacije, od 9. do 18. maja, više od 60 muzeja i ustanova kulture u Srbiji će otvoriti vrata publici od 10 do 22 sata.

U Novom Sadu manifestacija će se odvijati u Arhivu Vojvodine, Muzeju Vojvodine, Galeriji Matice srpske, Muzeju savremene umetnosti Vojvodine, Muzeju grada Novog Sada, Pozorišnom muzeju Vojvodine, Spomen-zbirci Pavla Beljanskog, Galeriji likovne umetnosti poklon zbirka Rajka Mamuzića i Pokrajinskom zavodu za zaštitu prirode.

Posebno će biti priređeni programi posvećeni temi ove manifestacije – Heroji kulturne baštine, u Muzeju Vojvodine i Galeriji Matice srpske.

Ovu manifestaciju pokrenuli su direktori nacionalinih muzeja sa idejom da kroz zajednički rad ukažu na bogatstvo i vrednosti koje se čuvaju u ustanovama kulture u Srbiji i da desetodnevnom akcijom približe svoje sadržaje i programe posetiocima.

Program-Manifestacije-na-Trgu-galerija

blic.rs