Salsa je danas globalni svetski fenomen. Ples koji zadivljuje i ostavlja bez reči… Danas ne postoji veći grad u Evropi, a da nema hiljade salsa plesača, nebrojeno klubova i plesnih škola i barem jedan veliki salsa festival.

Cubanero Salsa Festival je osmislio i organizuje plesni klub „Allegro“ iz Novog Sada. Ove 2015.godine, biće organizovan još jedan festival ovog tipa. Danas je to već tradicionalan festival  i zauzeo je vodeću poziciju među salsa festivalima u Evropi. Postao je dobro poznat događaj grada Novog Sada, kao što imaju i ostali veliki svetski gradovi širom sveta.

Ove godine od 21. do 24. maja 2015.godine, po osmi put, grad Novi Sad biće domaćin internacionalnog Salsa festivala pod nazivom „Cubanero Salsa Festival„ na kome će gostovati najbolji kubanski salsa plesači i predavači svetskog renomea… Vrhunske predavače će upotpuniti predavači iz regiona i učitelji najboljih Salsa škola naše zemlje. Plesne radionice će se održavati na više lokacija istovremeno.

cubanero cover

Na festivalu uvek gostuju i kubanski muzičari i bendovi, kao i domaći i internacionalni DJ-evi, koji su zaduženi za večernji deo festival. Svako veče festivala je rezervisano za neizostavne Salsa žurke koje broje nekoliko stotina ljudi i traju do ranih jutarnjih sati. Salsa večeri su uvek bogate i raznim programom, te će tako i ove godine biti uveličane sa velikim brojem plesnih tačaka i nastupa koji će okupiti sve značajnije plesne škole u Srbiji, kao i sa neizostavnim show-nastupima umetnika i predavača na seminaru.

U okviru dnevnog programa predviđeni su i mnogobrojni besplatni sadržaji, kao što su javni časovi i radionice plesa za decu.

Sada već tradicionalno, održaće se i takmičenje u Rueda timovima iz zemlje i inostranstva.

Kao i prethodnih godina, u okviru festivala biće organizovan i koncert na gradskom trgu u Novom Sadu, što ovaj događaj čini jedinstvenim i svakako prepoznatljivim, koji okuplja sve ljude pozitivnog duha i energije, ljubitelje plesa, muzike i dobre zabave.

Detaljnije informacije možete naći na stranici festivala: www.cubanero.net