Kako se sezona letovanja približava, hotelski pretraživač trivago.rs je proverio, koje su najpopularnije destinacije za letnji odmor u 2015. godini.

Uzevši u obzir sve pretrage u periodu od 2. januara do 11. maja, u trivagu su saznali, koje su destinacije domaćim turistima najzanimljivije tokom letnjih meseci (jul-avgust).

Osvrnuvši se na rezultate istraživanja hotelskog pretraživača www.trivago.rs, crnogorsko primorje će ovoga leta biti najpopularnija destinacija među srpskim turistima. Četiri primorska grada našla su se na samom vrhu lestvice, ostavivši grčki Neos Marmaras tek na 5. mestu. Već drugu godinu zaredom, popularna Budva se našla na 1. mestu top 15 lestvice, sa prosečnom cenom od 93 evra, za noćenje u standardnoj dvokrevetnoj sobi. Grčko primorje i dalje ostaje na samom vrhu omiljenih srpskih destinacija, sa akcentom na poluostrvu Halkidiki. Kao najpovoljnija crnogorska destinacija izdvojilo se Sutomore, gde prosečna cena hotelskog smeštaja tokom sezone (jul-avgust) iznosi 51 evro. Najskuplja grčka destinacija na lestvici top 15 je Hanioti, gde cena noćenja iznosi vrtoglava 284 evra.

top

*Prosečna cena smeštaja odnosi se na standardnu dvokrevetnu sobu u periodu jul-avgust 2015. godine

Ko najviše pretražuje domaće destinacije?

Najviše interesovanja za posetu domaćih destinacija tokom letnjeg perioda (jul-avgust),  su pokazali slovenački turisti, kojima slede, Poljaci, Grci, Nemci i na zadnjem mestu Švajcarci. Najtraženija lokalna destinacija je, svakako, glavni grad Beograd, gde prosečna cena tokom letnjih meseci iznosi 54 evra, za noćenje u standardnoj dvokrevetnoj sobi.

Koliko troše domaći turisti za letnji odmor?

Prema istraživanju hotelskog pretraživača www.trivago.rs, domaći turisti pretražuju destinacije, gde prosečna cena smeštaja u proseku iznosi 97 evra (noćenje u standardnoj dvokrevetnoj sobi), dok u proseku pretražuju odmor u dužini 8, 8 dana.

top 15