Vodeći svetski turistički vodič, Lonely Planet proglasio je plažu Jaz najboljom evropskom plažom.

Nakon posete prošlogodišnjem Sea Dance festivalu, Jaz je po tom vodiču mesto koje ovog leta treba neziostavno posetiti, što pozicionira Budvu i Crnu Goru kao najbolju turističku destinaciju, ispred Portugala, Francuske, Italije, Velike Britanije, Španije, Grčke i Litvanije.

„Lonely Planet je prošle godine najavio Sea Dance kao drugi najbolji festival Evrope. Nakon posete Crnoj Gori i festivalu, nisu krili oduševljenje plažom Jaz i to je rezultiralo ovim izuzetnim priznanjem. Nakon oduševljenja frontmena benda Jamiroquai crnogorskom obalom i njenom prirodom, za koju je utvrdio da je lepša i od Majorke i Ibice, ovo je još jedan dokaz na koji način festival poput Sea Dance-a privlači pažnju svetske javnosti na Crnu Goru i njene turističke bisere“, izjavio je Dušan Kovačević, direktor EXIT festivala.

U svom članku, ovaj renomirani turistički vodič, koji godišnje koristi preko 300 miliona ljudi prilikom izbora najboljih destinacija za putovanje, naveo je da je plaža Jaz uz Sea Dance festival, aktuelnog nosioca Najboljeg evropskog festivala, najbolje mesto provoda za sve one koji tokom svog boravka žele da osete čari letnje avanture. Kako se navodi u tekstu, pored Jaza, ne postoji bilo koje drugo mjesto na koje bi trebalo otići na muzički festival.

U opisu plaže se i navodi da je Jaz smešten u neposrednoj blizini Budve, koju krasi očaravajući Stari grad i Citadela, koja se tokom leta pretvara u pozorišnu scenu pod otvorenim nebom u okviru festivala Grad teatar. Za sve ljubitelje adrenalina, koji ovog leta posjete Crnu Goru i Jaz, Lonely planet preporučuje dnevne izlete, među kojima je i obavezni rafting kanjonom Tare.

Izvor: Vijesti.me