Sa desetak minuta zakašnjenja sa Aerodroma „Konstantin Veliki“ poleteo je prvi avion za Bazel na novoj redovnoj liniji niskotarifne avio-kompanije „Wizz Air“, koji će iz Niša leteti dva puta nedeljno – ponedeljkom i petkom.

Interesantno je da je prvim letom ka Bazelu iz Niša poleteo i bivi ministar finansija Lazar Krstić, a među putnicima koji su krenuli za Švajcarsku vladala je euforija.

U prvom avionu iz Bazela je bilo 160 putnika, dok je iz Niša otputovalo 170.

Avion je iz Švajcarske stigao u predviđeno vreme (18:35), a na niškom aerodoromu ga je dočekao „vodeni pozdrav“.

Ovo je druga linija koja će saobraćati sa niškog aerodroma pošto je 25. juna poleteo prvi avion za Malme. Iz Niša ka Švedskoj avion će leteti tri puta nedeljno – utorkom, četvrtkom i subotom.

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić koji je sa još nekoliko funkcionera dočekao avion, kaže da je ovo završetak druge faze aktiviranja niške vazdušne luke, a da se do kraja godine može očekivati i treća.

Nije precizirao da li to znači da će „Wizz Air“ otvoriti još neku linije, ali je naglasio da je tržište juga Srbije i regiona dobro skenirano pre nego što se mađarski avio-prevoznik odlučio da otpočne sa letovima.

Niš bi, kako je ranije isticao direktor niškog Aerodorma Vladica Đurđanović, trebalo da postane i baza „Wizz Air“-a u kojoj bi bio smešten jedan avion i to bi sigurno povećalo broj destinacija na kojima leti ova kompanija iz Niša.

Izvor: južne vesti / foto: Vanja Keser

wizzair