Ukoliko se ovog leta zaputite ka Minhenu, treba da znate da, pored redovnih i nisokbudžetnih avio kompanija koje lete na ovu destinaciju, imate mogućnost i autobuskog prevoza iz nekoliko većih gradova u Srbiji (Niš, Valjevo, Novi Sad, Beograd, Subotica).

minich

Ukoliko se opredelite za avio prevoz kompanije Wizzairimajte u vidu da ćete sleteti na aerodrom u Memingenu koji je udaljen stotinak kilometara od Minhena. U sezoni karte staju ne manje od cca 100 €, u zavisnosti od odabranih datuma putovanja. Imajte u vidu i da, ukoliko se odlučite na putovanje od nekoliko dana (4-5), vas to može koštati čak i do 200 €. Jeftinije povratne karte možete obezbediti ukoliko putujete na samo dva ili više od nedelju dana.
Ukoliko se opredelite za putovanje avionom, za transfere do/od aerodroma možete koristite usluge Atlas Servisa  do aerodroma iz Novog Sada i okoline.

Autobuski prevoz je vrlo povoljna opcija na relaciji Srbija-Nemačka. Preporučujemo vam dva autobuska prevoznika – Optima (koji vozi dva puta nedeljno), čije su usluge znatno jeftinije, i Touring, koji ima više polazaka na dan. Ovog leta smo imali priliku da putujemo sa ovim prevoznikom, i prenosimo izuzetno pozitivne utiske. Autobusi su klimatizovani, udobni i sa mogućnošću korišćenja mini bara (kafa, voda, sokovi, pivo). Večernji polasci su bolja opcija obzirom da kreću u 19.30h iz Novog Sada a noćno putovanje traje oko 12 sati kroz Srbiju, Mađarsku, Austriju i Nemačku. Na graničnim prelazima nema zadržavanja.

Ono čega treba da budete svesni jeste dodatna naplata prtljaga (4 € ili 500 RSD po torbi) kao i sakupljanje novca za carinike (3-5 €) na graničnom prelazu sa Mađarskom, što naravno niste u obavezi da platite.

Za pretragu i rezervaciju hotela u Minhenu, možete posetiti ovaj link, a možete i da iznajmite i privatan smeštaj preko Airbnb-a. Cene se kreću od cca 60 € pa naviše, a ako se registrujete preko sledećeg linka, možete ostvariti i popust od 23 € prilikom rezervacije smeštaja preko Airbnb-a.

I naravno, ne zaboravite da se osigurate, što možete najlakše učiniti putem ovog formulara.

Udobno putovanje želi vam tim portala Bookiraj!