Inspirisan kampanjom koja odjekuje u medijima, hotelski pretraživač trivago.rs odlučio je da proveri koliko bismo zaista uštedeli na hotelskom smeštaju ako leto provedemo u Srbiji. Uzevši u obzir prirodne lepote Srbije, bez obzira na nedostatak mora, poseta nekoj od domaćih destinacija svakako može biti savršeno iskustvo.

ustede-srbija-letovanje

Letovanje u Srbiji

*Prosečna cena smeštaja odnosi se na noćenje u standardnoj dvokrevetnoj sobi u mesecu julu  2015. godine

Beograd vs. Beč

Tokom leta Beograd se pretvara u pravu evropsku metropolu, koja nudi pregršt događaja, muzičkih festivala i različitih manifestacija za sve generacije. Počev od toplih večeri uz obalu Save i Dunava, do burnih zabava na splavovima, Beograd zasigurno “procveta” tokom leta.

Novi Sad vs. Budimpešta

Vojvođanska prestonica Novi Sad, takođe se unalazi na mapi popularnih destinacija zahvaljujući ljubiteljima muzike, koji već 15 godina ukazuju poverenje Exit festivalu. Da su turisti prepoznali potencijal ovog grada, svedoči i činjenica da je Novi Sad, prema istraživanju popularnog hotelskog pretraživača www.trivago.rs, izabran za drugu destinaciju, koju vredi posetiti u 2015. godini, tik iza Mostara.

Kopaonik vs. Kranjska Gora

Iako tradicionalno zimska destinacija, Kopaonik je takođe interesantan za letnji odmor. On nudi pregršt andrenalinskih sadržaja.  U ponudi je panoramska vožnja žičarom, pešačke ture, vožnja planinskim biciklom, bob staza i još mnogo toga.

Palić vs. Bled

Palićko jezero se izdvojilo kao popularna turistička destinacija, idealna za letnji odmor. Kako temperatura vode dostiže i do 25º tokom letnjih meseci, kupači se mogu rashladiti od vrućina, a pri tom i uživati u tenisu, jedrenju i dugim šetnjama uz obalu.

Vrnjačka Banja vs. Budva

Kao najpopularnija banjska destinacija, Vrnjačka Banja posetiocima nudi sedam izvora tople i hladne mineralne vode. Osim terapija i zdravstvenih tretmana, gostima  se pruža mogućnost korišćenja sauna, otvorenih i zatvorenih bazena, fitnes centara i sličnih sadržaja.

Zlatibor vs. Sunčev breg

Zlatibor je idealna destinacija za uživanje u svežem i čistom vazduhu i predivnim pejsažima netaknute prirode. Iako nema more, turisti se svakako mogu opuštati na mnogobrojnim otvorenim bazenima i tokom letnjih meseci.

Izvor: Trivago