Da putovanje sa stilom i komforan smeštaj ne moraju uvek koštati mnogo dokazuje selekcija osam novootvorenih hostela u kojima možete odsesti u velikom stilu, i sa malim budžetom.

 

Backstay Hostel, Gent, Belgija

Hostel je otvoren u zgradi bivše izdavačke kuće, pa je svaka soba uređena u stilu određene novinske rubrike, tako da možete birati u skladu sa svojim interesovanjima: sport, politika, ženske teme i sl.

backstay-hostel-ghent

Basecamp Hostel, Bon, Nemačka

Koncept ovog hostela je pomalo bizaran, ali jedinstven i vrlo interesantan korisnicima hostelskog smeštaja. U pitanju je stari magacin napunjen kamp prikolicama, vagonima i kamperima u retro stilu.

Hostel Bon

The Hat, Madrid, Španija

The Hat je jedan od najelegantnijih hostela nove generacije. Omiljeno mesto gostima je terasa na krovu zgrade sa fenomenalnim pogledom na grad. Hostel nudi višekrevetne i dvokrevetne sobe, a redovno se organizuju izložbe i žurke.

Hostel Madrid

Ecomama Hostel, Amsterdam, Holandija

Ecomama je eko-hostel otvoren nadomak Četvrti crvenih fenjera i na samo par minuta hoda od Rembrantovog muzeja i železničke stanice. Zgrada je napravljena od ekoloških materijala i opremljena sistemima za uštedu energije i vode. Pored višekrevetnih, Ecomama u ponudi ima i apartmane za porodice i poslovne putnike, a redovno organizuje i turističke ture sa posetom pivarama i bioskopima.

Hostel Amsterdam

WellnessHostel 4000, Saas-Fee, Švajcarska

 U planinskom selu Saas-Fee i turisti sa plićim džepom mogu uživati u spa ugođajima i rekreaciji u prirodi. Ovo je prvi hostel u Švajcarskoj koji ima pet zvezdica, a izgrađen je u potpunosti od drveta, poštujući principe ekološke gradnje. Omiljeno mesto za druženje gostiju je kamin sala sa pogledom na Alpe.

Velnes hostel
Izvor: Tourism-review