Svi mi koji živimo u gradu zaboravljamo šta znači seoska idila. Šta znači probuditi se sa petlovima, protegliti se na kućnom pragu, udahnuti seoski vazduh i započeti dan uz zdrav, organski obrok.

Da bi nas vratila (ili dovela) u selo, Nevena je svu svoju kreativnost usmerila ka osmišljavanju aktivnosti koje nas vraćaju nama samima, jedne drugima i ambijentu u kom se osećamo opušteni. U njenoj kući u Bačkom Petrovcu se dešava sva ova magija. Na kapiji vas uz lavež dobrodošlice dočekuje nekoliko pasa, njenih vernih prijatelja. Oni su, zajedno sa prijateljicom macom, deo stalne postavke ovog domaćinstva. Kapiju vam otvaraju domaćini, šire svoj osmeh i pružaju ruku uvodeći vas u nešto sasvim drugačije.

BackiPetrovac
Jutro počinje širenjem podloga na travi u dvorištu a iskusni jogi vas polako uvodi u lagane asane koje će vam osvežiti i opustiti telo. Shvatićete da je prateća muzika za opuštanje zvuk seoskog povetarca, cvrkut ptica i udaljeni lavež pasa i to će vas, pored sunčevih zraka, opustiti još više u tom satu posvećenom jogi.

Nakon što se delimično vratite u realnost, na stolu vas čeka ajurveda joga čaj. Dok ga ispijate, možete se poslužiti raznoraznim delicijama koje je Nevena u međuvremenu pripremila za vas. Sa puno smisla i emocija, sa mnogo boja i različitih sastojaka! Odmah ćete shvatiti da ovaj zdravi doručak, u zdravom ambijentu, u nedeljnoj tišini, ima blagotvorno dejstvo jer vam je dan započeo onako kako dugo nije…

Ukoliko želite i sami da iskusite nedelju na selu, kontaktirajte Nevenu na: [email protected] ili je potražite na Hleb i Lale. Uživajte : )

backi_petrovac

11225219_1020050781353092_4347984019534038970_n

 

Jelena Farkić Autor: Jelena Farkić
Trenutno je sa svih strana okružena prirodom, čita o doživljajima, istražuje, pešači, zapisuje i mašta.