Usluga je dostupna za sve letove “Er Srbije” iz Beograda, kao i za letove sa još šest polazišta u mreži “Er Srbije” – Abu Dabi, London, Istanbul, Bejrut, Prag i Bukurešt. “Er Srbija” će kasnije proširiti dostupnost usluge na ostatak svoje mreže – ističe se u saopštenju.

Usluga prijave na let putem interneta će putnicima omogućiti da se registruju za let sa bilo kog uređaja koji ima pristup internetu, izaberu sedište i odštampaju kartu za ukrcavanje (boarding pass). Putnici će moći da se prijave na let najranije 36 sati i najkasnije 60 minuta pre planiranog vremena polaska leta. Potrebno je da gosti odštampaju svoju kartu za ukrcavanje i ponesu je na aerodrom.

Uslugu prijave na let putem interneta takođe mogu da koriste i putnici koji imaju prtljag za predaju. Potrebno je da putnici donesu svoj prtljag na poseban šalter za brzu predaju prtljaga (baggage drop-off) najkasnije 45 minuta pre leta i da budu na odlaznom izlazu najkasnije 20 minuta pre leta.

Na aerodromu, putnici koji su se prijavili na let putem interneta i sa sobom nose samo ručni prtljag, ne moraju da odlaze na šalter za prijavu na let i mogu odmah da se upute ka pasoškoj i bezbednosnoj kontroli.

Primenjuju se sva standardna pravila koja se odnose na predati i ručni prtljag.

Usluga online checkj in