Kompanija Er Srbija (Air Serbia) uvela je novu uslugu kojom će putnici moći da daleko brže podnose svoje reklamacije, ali i ostavljaju komentare i daju sugestije.

Na sajt Er Srbije u delu za podršku gostima, putnici mogu direktno da popune odštetne zahteve. Postupak je interaktivan, a celokupni proces automatizovan.

Komunikacija sa korisnicima dodatno je skraćena i ubrzana uvođenjem automatskih poruka koje se generišu nakon registrovanja reklamacije, kod njenog rešavanja – prihvatanjem ili odbijanjem i kod obaveštavanja o uplati iznosa odštete na račun putnika.

Navedena inovacija predstavlja unapređenje u odnosu na dosadašnju praksu, kada je podnošenje reklamacija prevashodno obavljano putem elektronske pošte.

Procedura je sada racionalizovana, pa se očekuje da će i postupak rešavanja reklamacija, zaključno sa uplatom odštetnog iznosa na bankovni račun korisnika, biti bržiporučuju iz kompanije Er Srbija.

Korisnici usluga Er Srbije koji nemaju pristup internetu moći će, kao i do sad, da podnose svoje reklamacije, komentare i pohvale na prodajnim mestima Er Srbije ili poštom.

Izvor: Tangosix