Na prestižnoj World Travel Awards dodeli nagrade za najbolje kompanije svetske turističke scene, pivara – muzej The Guinness Storehouse iz Dablina proglašena je najboljom turističkom atrakcijom Evrope za 2015. godinu.

Za „Oskar turističke industrije“, kako se nagrada popularno naziva, otvorenim glasanjem su birani predstavnici različitih kompanija iz celog sveta. Bilo je tu hotela, avio kompanija, rent a car i autobuskih prevoznika i destinacija, a na svečanoj ceremoniji dodele, koja je održana na Sardiniji, prisustvovale su stotine predstavnika lidera turističke industrije.

Guinness-Storehouse (1)

U trci za najbolju ovogodišnju turističku atrakciju starog kontinenta bila je ozbiljna konkurencija. Činile su je Akropolj, Bakingamska palata, Sagrada Familia, Ribeira do Porto, Rimski Koloseum i Ajfelova kula, ali irska pivara je, ipak, dobila najviše glasova.

Od otvaranja 2000. godine, muzej Guinness Storehouse, posetilo je više od 13 miliona turista. U još uvek aktivnoj pivari, čiji veći deo funkcioniše kao muzej, moguće je upoznati se sa istorijom fabrike dugom preko 250 godina i kupiti unikatne suvenire, a u Guiness Akademiji može se naučiti kako nastaje pivo, kako se pravilno toči i služi, ali i uživati u njegovom ukusu u novootvorenom vidikovcu sa barom Gravity, koji ima pogled na ceo Dablin, i najvišlji je bar u gradu.

travelandtourworld.com