Oduševljavale su vas emisije Bera Grilsa i oduvek ste želeli da svoje sposobnosti testirate u divljini? Onda je Trka preživljavanja prava stvar za vas!

Poslednjih godina smo svedoci da zbog stresa i brzog način života spas od svakodnevnice tražimo u prirodi. Ono na šta smo navikli – raspaljeni roštilj, ogromne količine mesa uz hladno pivo, polako ali sigurno zamenjuju aktivnosti koje će nas razdrmati i naterati da adrenalin prostruji venama. Otud i ne čudi što se sve više ljudi oprobava u raznim avanturističkim sportovima: paraglajdingu, raftingu, planinskom trčanju, sportskom penjanju… Da ni Srbija ne zaostaje za ovim trendovima, kao i to da je i našim ljudima potrebna doza uzbuđenja, govori činjenica da već sedmu godinu za redom sportski klub ekstremnih sportova “Wild Serbia” organizuje jednu i te kako zanimljivu avanturističku trku – “Trku preživljavanja”.trka-prezivljavanja

Kao što samo ime kaže, potrebno je dva dana i jednu noć “preživeti” u prirodi, bez hrane, sa pola litra vode, uz minimum opreme, u timovima od dva do četiri člana. Pritom treba napraviti sklonište, pomoću kresiva zapaliti vatru, “uloviti” ili pronaći hranu. Tu su i specijalni zadaci koji ostaju iznenađenje. Sve ovo morate fotografisati jer na ovaj način dobijate poene. Ako ste pojeli bubu, to ćete morati da dokažete video snimkom! U najtežoj kategoriji “Opstanak” se mogu oprobati najspremniji, jer dužina staze koja se treba preći je preko 60 kilometara. Inače, na mapi ne dobijate ucrtanu stazu, već vas zadacima navode do kontrolnih tačkaka. U kategoriji “Avantura” se prelazi preko 30 kilometara, s tim što je od ove godine dozvoljeno nošenje “pametnih” telefona i korišćenje mobilnih aplikacija i interneta za snalaženje u prirodi. Takmičari će svoja iskustva i doživljaje moći da podele i preko društvenih mreža, pa se ovo čini kao odlična mogućnost da sa prijateljima provedete dva nezaboravna dana! Pravila su malo drugačija za kategoriju “Porodica”, gde roditelji sa decom mogu poneti kampersku opremu, hranu, vodu i prelaze stazu od desetak kilometara.

Ako i vi mislite da je ovo idealna prilika da iskusite nešto potpuno drugačije, još uvek nije kasno da se prijavite i 2. i 3. oktobra na Zlataru “preživite” i doživite nesvakidašnju avanturu!

Više informacija možete saznati ovde.