Prva plaža u Rusiji koju mogu koristiti samo pripadnice lepšeg pola otvorena je u sklopu risorta „Laguna“ u Čečeniji. U lepotama ovog mesta mogu uživati samo žene sa decom starosti do 12 godina.

cecenija

Za uređenje ove plaže dovezen je pesak sa obala Kaspijskog jezera a infrastruktura odgovara najsavremenijim svetskim standardima. Tu su tobogani za decu i odrasle, paviljoni za sunčanje ili odmor u hladovini, bazeni, ležaljke, prostorija za molitvu, ambulanta, prodavnice, restorani i kafići. Takođe, dame mogu iznajmiti kanue, pedaline i još mnogo toga što će im ulepšati vreme provedeno sa prijateljicama ili decom.

Plaža može primiti više od hiljadu kupačica, a sigurnosne mere i diskrecija su na najvišem mogućem nivou.  Kopleks je okružen tri metra visokom ogradom, a celokupnu radnu snagu čine isključivo žene, čak i na poslovima održavanju bezbednosti i u spasilačkoj službi.

Ovo svakako nije jedina plaža ovog tipa u svetu. Slične se mogu pronaći i na drugim teritorijama na kojima vladaju Šerijatski zakoni, kao što su Emirati, Malezija, Turska, Iran i Egipat. Međutim, neke su malo otvorenije prema javnosti, pa, na primer, na nekim plažama u Emiratima postoje „ženski dani“ kada je kupalište rezervisano samo za dame sa decom uzrasta do pet godina, dok je ostalim danima pristup dozvoljen svima.

Na ovakvim mestima se slobodno mogu kupati i turistkinje, pa nije redak slučaj da dame iz Evrope biraju baš takve destinacije za odmor u ženskom raju. Mnoge nude spa usluge, šoping i velnes programe. Srećom po dame koje u javnost moraju izlaziti pokrivene, na ovakvim plažama se mogu kupati, ne samo u kupaćem kostimu, već i bez njega.

 www.travelandtourworld.com