Na veliko zadovoljstvo Kikinđana, među 50 najlepših ulica u svetu sa drvoredima i cvetnim lejama, nalazi se i kikindska Ulica generala Drapšina. Taj izbor objavljen je na sajtu „Arhitektura i dizajn“, koji ima više od 12 miliona pregleda nedeljno.

Kikindska Ulica generala Drapšina nalazi se na 22. mestu. Za neočekivan uspeh kojim se ovih dana svi Kikinđani diče, zaslužan je i Nebojša Tatomirov, student treće godine informacionih tehnologija, inače autor fotografije koja je objavljena na sajtu „Arhitektura i dizajn“.

I dok, zahvaljujući društvenim mrežama, priča o najlepšim ulicama obilazi svet, jednom od takvih ulica svakog dana prolaze Kikinđani. Fotografija kikindske Ulice generala Drapšina, koja je objavljena na sajtu Arhitektura i dizajn (www.architecturendesign.net) na najlepši način dočarava zeleni tunel krošnji i igru svetla i senki. Drvored čini vrsta celtis, u narodu poznata kao koprivić ili pincika.

Foto: Nebojša Tatomirov

Drvored u Ulici generala Drapšina ima 388 stabala, starosti od 50 do 80 godina, a Kikinđani teško mogu da se slože da li je ta ulica lepša u proleće, kada krošnje ozelene, u prelepoj gami jesenjih boja, ili zimi, pod snežnim plaštom.

Kada turisti dođu u Kikindu, jedna od nezaobilaznih šetnji je i šetnja kroz zeleni ntunel Ulice generala Drapšina. Pored ulica iz mnogih gradova sveta, egzotičnih, dalekih destinacija, tu sasvim blizu, u Banatu, u Kikindi, možete prošetati Ulicom generala Drapšina, jednom od 50 najlepših ulica sveta.

Izvor: RTV (Tatjana Popović)